Andrélon Biotin Strength

Categoriën Haar, Testjes
Andrélon Biotin Strength Shampoo

Over het algemeen heb ik niet veel te klagen over mijn haar. Ik heb een flinke bos, ben tevreden over de kleur en krijg het gemakkelijk in model. Het maakt me dan ook niet zo heel veel uit welke haarproducten ik gebruik, al heb ik natuurlijk wel mijn favorieten. Toen er een pakketje van Andrélon binnenkwam met daarin de nieuwe Biotin Strength lijn, was ik dan ook niet heul erg benieuwd naar deze producten. Voor mij is het namelijk al gauw goed. Pas toen ik ze echt ging gebruiken merkte ik wat een verschil deze producten maken als het gaat om haaruitval. Ik deel graag mijn ervaringen met jullie.

Achtergrondinformatie

Om je haar te versterken zodat het minder snel afbreekt en daardoor uitvalt, heeft Andrélon een vernieuwende haarverzorginglijn uitgebracht genaamd Biotin Strength. Een shampoo, conditioner, masker en crème verrijkt met biotine, één van de belangrijkste vitamines voor het behoud van sterk en gezond haar. Biotine, ofwel vitamine B7/B8, is een belangrijke vitamine voor ons lichaam en staat bekend om de versterkende werking van haar, huid en nagels. Deze B-vitamine komt ook veel voor in groene bladgroenten en eiwitrijke voeding, zoals noten, zaden, vis en eieren.

Als je haar volop glanst, niet snel pluist en van wortel tot punt een gezonde uitstraling heeft, weet je één ding zeker: je hebt sterk haar. In verschillende levensfases en door verschillende omstandigheden (zoals styling, kleuren, stress) kan het haar echter kwetsbaar en broos worden. Het kan daardoor eerder afbreken en als gevolg hiervan sneller uitvallen. De oplossing is dus om je haar weer sterk te maken, er daar zorgt biotine voor.

Andrélon Biotin Strength Shampoo

Andrélon Biotin Strength Shampoo substantie

Andrélon Biotin Strength Shampoo (€ 4,59 / 300 ml)

Ik begin met haarroutine met de shampoo. De verpakkingen van de producten uit deze lijn zijn hoe we ze van Andrélon gewend zijn. De iconisch paarse kleur is heel herkenbaar en op de shampoofles zie je aan de zijkant ribbels die haarschubben moeten voorstellen. De geur van de producten vind ik lastig te omschrijven. Lekker, dat zeker, en het doet me nog het meest denken aan rood fruit maar echt goed omschrijven kan ik het niet.

De shampoo schuimt goed en maakt mijn haar goed schoon zoals ik gewend ben. Hoe leuk zijn trouwens die kleine shimmers in de shampoo?!

Andrélon Biotin Strength Conditioner

Andrélon Biotin Strength Conditioner substantie

Andrélon Biotin Strength Conditioner (€ 4,59 / 300 ml)

Conditioner mag ook zeker niet ontbreken in mijn haarroutine, anders is mijn haar echt ondoorkambaar na het wassen. Deze conditioner doet prima zijn werkt. De geur is hetzelfde als die van de shampoo. Dat geldt overigens voor alle producten uit deze lijn.

Andrélon Biotin Strength Masker

Andrélon Biotin Strength Masker substantie

Andrélon Biotin Strength Versterkend Masker (€ 4,99 / 250 ml)

Als mijn haar wat extra verzorging kan gebruiken, dan gebruik ik het masker uit deze lijn. Dat is bij mij zeker niet iedere wasbeurt, maar zo eens in de twee weken. Ik gebruik het dan in plaats van de conditioner. Allebei gebruiken voelt voor mij een beetje dubbelop. Het masker is lekker dik waardoor het goed in je haar blijft zitten. Dat is wel zo prettig als je het 3-5 minuten moet laten intrekken :wink:

Andrélon Biotin Strength crème

Andrélon Biotin Strength crème substantie

Andrélon Biotin Strength Versterkende Crème (€ 4,59 / 200 ml)

De versterkende crème, uiteraard ook verrijkt met biotine, zorgt voor extra body en stevigheid. Je brengt het aan na het wassen in handdoekdroog haar. Ik moet zeggen dat ik dit product het minst gebruik uit de lijn. Ik heb gewoon het gevoel dat mijn haar het niet echt nodig heeft. Het is wel lekker spul hoor, en de pompverpakking vind ik erg handig, maar toch merk ik dat ik deze stap vaak oversla. Misschien omdat de staat van mijn haar al redelijk goed was voordat ik met deze producten begon.

Conclusie

Ik heb altijd al wel last gehad van haaruitval. Door de wisseling van seizoenen de ene keer wat meer dan de andere keer. Verloor ik veel haren? Geen idee. Wat is veel? Ik vond het zelf nooit schrikbarend veel en had altijd nog een volle bos haren op mijn hoofd. Pas toen ik deze producten ging gebruiken, merkte ik dat die haaruitval een stuk minder werd. Ik merkte het voor het eerst onder de douche toen ik het overtollige water uit mijn haren kneep.  Normaal gesproken trok ik dan een paar haren mee, een stuk of 5 tot 10 (?), nu waren dat er hooguit 2. Ook tijdens het borstelen en stijlen merkte ik dat ik minder haren verloor.

Ik kan dus oprecht zeggen dat ik door het gebruik van deze producten minder haarverlies heb. Heb jij last van haarbreuk/haarverlies? Dan kan ik je deze producten van Andrélon van harte aanbevelen.

De Andrélon Biotin Strength producten zijn te koop bij de bekende drogisterijen en supermarkten. 

Liefs, Laura

3 thoughts on “Andrélon Biotin Strength

  1. Dag Laura,
    Als je zou mogen kiezen tussen John Frieda & Andrélon haarproducten, waarvoor zou jij dan gaan? Of heb je toch nog een ander favoriet merk? Gr.

    1. Hoi Heidi,

      Dat ligt eraan wat je haarbehoeften zijn. Als je last hebt van haaruitval dan vind ik deze lijn van Andrélon een aanrader. John Frieda vind ik een fijn merk om de kleur van geverfd haar te behouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.