Hotspot: Market 33

Categoriën Food
Market 33

Food courts: in de VS vind je ze op zo’n beetje iedere hoek van de straat en hier in Nederland beginnen er ook steeds meer te komen. Denk bijvoorbeeld aan de Foodhallen in Amsterdam en de Markthal in Rotterdam. Sinds kort is daar Market 33 op de Zuidas in Amsterdam aan toegevoegd. Ik ging er op uitnodiging langs en heb een hoop heerlijke gerechten geproefd. Verder lezen op eigen risico, want het water loopt je in de mond :wink:

Market 33

Het verbaasde me eerlijk gezegd dat er nog geen food court op de Zuidas zat. Want hállo, zo’n bruisend zakelijk hart van de stad is toch de ideale plek? Overdag vind je er veel mensen die op de Zuidas werken en die hier gaan lunchen maar ’s avonds komen er ook veel bewoners en weet ook steeds vaker het publiek van buiten de Zuidas Market 33 te vinden.

Everything on a Stick

Bij Market 33 vind je heel veel verschillende keukens onder één dak. Van sushi tot flammkuchen en van pita’s tot biologische frietjes. Allemaal supervers en onwijs smaakvol. Erg handig als je met een groep ergens wil gaan eten maar je hebt eigenlijk allemaal zin in iets anders…

Market 33

Market 33 True Story

Market 33

Market 33

Aan de bar kun je terecht koffie, thee, bier, wijn en biologische frisdranken. Merken als Coca-Cola en Fanta zul je er niet vinden, maar wel soortgelijke drankjes van hippe (biologische) merken.

Market 33

Bij Everything On A Stick vind je – je raadt het al – allerlei gerechtjes op een stokje. Gamba’s, kip, groenten, salades, fruit en nog veel meer. Als het maar op een stokje kan!

Market 33

De sushi van Oishii Sushi is van waanzinnig goeie kwaliteit. Dat geldt overigens voor alle gerechten die ik geproefd heb. Ik verwachtte het eerlijk gezegd niet, zulk lekker eten van hoogstaande kwaliteit in een food court. Daarin is Market 33 echt onderscheidend.

Market 33

Van Pita Queen kreeg ik drie mini pita’s om te proeven. De pita met eend (had ik nog nooit gegeten) vond ik het lekkerst van de drie :smile:

Market 33

Oooh, deze zachte taco met pulled pork van Lima Zuid was ook zooooo lekker! Wel behoorlijk spicy, dus daar moet je van houden, maar érg lekker!

Market 33

Eigenaar Calvin, die me een rondleiding gaf, vertelde me dat je bij That’s Amore de lekkerste pasta kon eten. Hij had geen woord te veel gezegd. Wauw, wat was deze ravioli pasta heerlijk!

Market 33

Ik heb niet alles helemaal op kunnen eten, want ik zat helaas al vol. Toen kreeg ik ook nog deze risotto met zeevruchten en truffel voorgeschoteld om te proeven. Ik heb maar een paar hapjes op want ik kón niet meer…

En dan heb ik nog zo veel níet kunnen proeven, want er zijn nog veel meer stands en gerechten! Een goed excuus om nog eens langs te gaan :wink: . Mocht je in de buurt zijn van de Zuidas en op zoek zijn naar een plekje om te eten, dan kan ik je Market 33 van harte aanbevelen. Alle stands serveren gerechten van topkwaliteit dus dat kan niet mis gaan!

Market 33 is geopend van maandag t/m vrijdag. Vanaf 08:00 voor koffie, thee, verse sapjes & ontbijt. Van 11:00 – 21:00 uur voor alle maaltijden. In het weekend is Market 33 gesloten maar wat niet is, kan nog komen…

Adres:
Market 33
Claude Debussylaan 33
1082 MC Amsterdam

Liefs, Laura

1 thought on “Hotspot: Market 33

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.