28 Dagen Bikini Body Guide – Kayla Itsines

Categoriën Chickmedia

Wie nog nooit van Kayla Itsines of de Bikini Body Guide (BBG) heeft gehoord, heeft de afgelopen jaren onder een steen geleefd óf is totaal niet bezig met gezonde voeding en sporten. Kayla Itsines staat met haar #BBG programma al jaren aan de fitgirltop. Nu is de Bikini Body Guide ook in Nederland uitgebracht als een fysiek boek. Ik heb een exemplaar thuisgestuurd gekregen en vertel je wat ik ervan vind.

28 dagen bikini body guide

Zo’n 2 jaar geleden waagde ik me ook aan het sportprogramma van Kayla, zonder het voedingsprogramma te volgen. Ik vond het behoorlijk pittig maar merkte wel dat ik hier en daar wat strakker werd. Die bikini body heb ik er niet van gekregen, maar dat komt waarschijnlijk omdat je de grootste winst uit het voedingsplan haalt. Die kon ik destijds nergens online vinden (behalve op de site van Kayla zelf, waar hij destijds zo’n 70 dollar kostte als ik me niet vergis, vond ik iets te duur). Nu is daar dus het basisprogramma in boekvorm met work-outs van 28 minuten en 200 recepten voor een fijn prijsje van €24,99.

28 dagen bikini body guide kayla its ines

In haar boek legt Kayla haarfijn uit hoe haar methode werkt en opgebouwd is. Het overgrote gedeelte van het boek (ruim 350 pagina’s) gaat over voeding. Kayla legt het belang van goede voeding uit, het verschil tussen macro- en microvoedingsstoffen, wat je moet doen bij allergieën, haar maaltijdplan, en deelt 200 recepten die stap voor stap beschreven worden en zijn voorzien van prachtige foto’s. Het maaltijdplan is helemaal uitgeschreven maar is gelukkig ook heel flexibel. Als je bijvoorbeeld niet van banaan houdt dan kun je dat door iets anders vervangen uit dezelfde voedingsgroep, bijvoorbeeld appel, waarbij je je wel aan de portiegroottes dient te houden. Die wordt allemaal heel goed uitgelegd in het boek. Verder zijn alle maaltijden ingedeeld in een A, B, C, of D categorie. Ook deze kunnen onderling gewisseld worden (een A-ontbijtje voor een ander A-ontbijt).

28 dagen bikini body guide

En dan is daar natuurlijk nog het sportprogramma met wekelijks krachttrainingen, lage intensiteit cardio en een herstelsessie. Alle oefeningen worden uitgelegd in tekst en beeld. De krachttrainingen duren 28 minuten en de cardiosessies 30-45 minuten.

Wat me opviel aan het boek is dat het zo compleet is. Hoewel het grootste gedeelte van het boek recepten zijn, wordt wel het complete programma keurig uitgelegd. Kayla vertelt over hoe zij over voeding denkt, haar filosofie, sporten en hoe dit alles samenhangt. Als je je aan dit boek houdt, weet ik zeker dat je na 28 dagen verschil zal zien aan je lijf. Maar dat vergt echt wel wat discipline. Zowel qua sporten als voeding. Niet dat je honger zal hebben – absoluut niet want je eet 5 goed vullende maaltijden per dag- maar het vergt wel wat voorbereiding en planning. De recepten zijn niet per se ingewikkeld, maar je zal wel maaltijden moeten voorbereiden. Dit geeft Kayla ook als tip mee. Het gaat niet gemakkelijk zijn, maar dat beweert ook niemand. Uiteindelijk komt alles neer op commitment. Als jij er 100% voor gaat, ga je 100% resultaat zien. Als je het maar halve bak doet dan zul je niet het resultaat bereiken dat je voor ogen had. Ben ik op dit moment klaar om de uitdaging aan te gaan? Dat nog niet. Ik ga nog even genieten van ijsjes en barbecues de komende dagen, maar ben wel van plan om het een maand lang te proberen op een moment dat me beter uitkomt. Ik heb in ieder geval een hoop inspiratie gekregen voor recepten en dat is al mooi meegenomen!

De 28 dagen Bikini Body Guide
Auteur: Kayla Itsines

ISBN: 9789021565217
Prijs: € 24,99
Kosmos uitgevers

 

Liefs, Laura

1 thought on “28 Dagen Bikini Body Guide – Kayla Itsines

  1. Ik heb zelf de online versie Over jet sporten wel eens geprobeerd, vond het pittig en niet altijd goed uit te voeren thuis. Het boek ziet er heel erg goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.