Waarom gehoorbescherming belangrijk is (en eigenlijk heel fijn)

Categoriën Lifestyle
Alpine FlyFit

Je hebt maar één paar oren en daar moet je zuinig op zijn. Maar goed, dit is vast niet de eerste keer dat je dat leest. Toch zie ik tijdens het uitgaan en op festivals het overgrote deel van de mensen om mij heen zonder gehoorbescherming rondlopen. Ik moet toegeven dat ik tot voor kort ook tot die menigte behoorde. Totdat ik na een avondje stappen ‘s avonds in bed plofte en een kleine piep in mijn oor hoorde. Ik dacht meteen dat het foute boel was. Dat ik nooit meer van die piep af zou komen en m’n hele leven aan tinnitus zou lijden. Dat bleek gelukkig niet het geval. De piep was de volgende dag verdwenen, maar het heeft me wel wakker geschud. Voortaan zou ik oordopjes dragen op festivals, in de kroeg en tijdens een concert.

Alpine party plugs

Die oordopjes had ik trouwens gewoon liggen, van Alpine, één van de meeste bekende merken op dit gebied. Ik had ze ooit eens na een event in de goodiebag meegekregen maar nog niet gebruikt. Zo stom! Ik paste ze in m’n oor en knipte een klein stukje af omdat ze uitstaken, want ja, ik wilde niet dat die oordopjes heel erg op zouden vallen. Nu zie je er niets van als je van voren kijkt! Hoe dat afknippen werkt, staat gewoon in de handleiding. Je haalt het filter eruit, knipt een klein stukje van het rubberen staafje af en stopt het filter er weer in. De oordopjes irriteren niet en blijven prima op hun plaats.
Alpine party plugs oordopjes

Tijd om ze uit te proberen in de kroeg. Toegegeven, de muziek klinkt íets doffer dan normaal maar veel last heb ik daar niet van. Je hoort de muziek zeker nog duidelijk en niet vervormd. Een bijkomend voordeel van de oordopjes vind ik dat je iedereen veel beter verstaat! Je hoeft niet meer drie keer ‘wat zeg je?’ te zeggen of onwetend ‘ja’ te knikken omdat je de ander na die drie keer nog steeds niet hebt verstaan (zeg eerlijk, wie doet dit nog meer? :wink: ).

Echt, koop die oordopjes nou gewoon. Ze kosten ongeveer 13 euro. Dat is je gehoor wel waard, toch? Ik heb deze oordopjes nu in ieder geval altijd aan m’n sleutelbos zitten, in het handige miniboxje dat je er gratis bij krijgt. Zo heb ik ze altijd bij me, zelfs wanneer ik onverwacht in de kroeg beland :wink:

Alpine oordopjes

Overigens heeft Alpine nog veel meer verschillende oordopjes voor bijvoorbeeld in het vliegtuig of tijdens het slapen. Het verschil zit ‘m in de verschillende soorten filters en de mate van geluidsdemping. Bij oordopjes die je tijdens het slapen draagt wil je bijvoorbeeld wel het geluid dempen van het gesnurk van je partner, maar je wil ook nog wel je wekker horen als die af gaat. Daar hebben ze bij Alpine allemaal rekening mee gehouden. Ik heb tot nu toe alleen de party plugs getest, maar wil weet komen die anderen ooit ook nog eens van pas :smile:

Draag jij wel eens gehoorbescherming?

 

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.