Movie Monday #2

Categoriën Chickmedia

Een tijdje geleden introduceerde ik Movie Monday op mijn blog en vandaag is het tijd voor de tweede editie. Ik heb de afgelopen tijd weer een aantal films gezien en vertel je wat ik ervan vond.

Sing (2016)

Ik trap deze editie af met een animatiefilm. Die kan ik op z’n tijd best waarderen. Sing gaat over de optimistische Buster Moon (stem van Matthew McConaughy). Buster is de eigenaar van een theater maar de laatste tijd gaan de zaken erg slecht. Daarom organiseert hij een zangwedstrijd om zijn schulden af te lossen. Met moeite weet hij een prijzengeld van 1000 dollar bijeen te schrapen, maar zijn secretaresse verspreidt per ongeluk flyers met een prijzengeld van 100.000 dollar erop gedrukt. In korte tijd weet iedereen van de zangwedstrijd. In de film spelen allerlei dieren met zangtalent en eenieder van hen heeft zo z’n eigen bestemming voor het prijzengeld. Wie gaat er winnen?

Ik vond het best een leuke film maar was niet blown away. Ik vond hem gewoon vermakelijk voor een avondje op de bank en het is zeker een aanrader voor kinderen. Leuke liedjes, leuk verhaal, maar that’s it. 

Cijfer IMDb: 7,2
Mijn cijfer: 6,6

Don’t Breathe (2016)

Ik kijk normaal gesproken nóóit naar horrorfilms maar onder lichte dwang heb ik dan toch Don’t Breathe zitten kijken. Don’t Breathe is dan ook niet een échte horror maar eerder een horrorthriller/misdaadfilm. Dat kon ik nog net aan, dacht ik. Het is niet dat ik niet tegen enge films kan, maar de schrikmomenten, daar heb ik zo’n bloedhekel aan! Ik haat gewoon het gevoel van schrikken. Dus wanneer ik aanvoelde dat er weer een schrikmoment aan zat te komen, deed ik m’n oren dicht en kroop ik verder onder m’n dekentje :’)

Anyway, de film gaat over drie jonge dieven die erachter komen dat er een blinde man in het dorp woont die een grote som cash in huis zou hebben. De man is blind dus dit wordt een makkie, denken ze. Maar dat blijkt een grote fout…

Ik vond het een hele spannende film! De film is alles behalve saai, hoewel het zich de hele tijd op dezelfde locatie afspeelt. En net wanneer je denkt dat er even ‘rust’ is, doet de volgende spannende scène zich aan.

Cijfer IMDb: 7,2
Mijn cijfer: 7

Brokeback Mountain (2005)

Brokeback Moutain stond al zooooo lang op mijn lijstje! De film is al jaren oud maar ik had hem nog nooit gezien.

Het verhaal gaat over twee cowboys die tijdens de jaren ’60 verliefd op elkaar worden. Omdat de samenleving waarin zij leven homoseksualiteit niet aanvaardt, worden ze ‘gedwongen’ om een dubbelleven te leiden. Een leven met een vrouw en kinderen waarin ze allebei eigenlijk ongelukkig zijn, en daarnaast nog een leven met elkaar tijdens weekendjes waarin ze samen gaan ‘vissen’.

Ik vond het een prachtige film met fantastische acteurs: Jake Gyllenhaal en Heath Ledger. Oh, wat mis ik die laatste. Wat heeft hij toch fantastische rollen gespeeld! Een prachtige film met een -voor mij-  verrassend eind, die je zeker eens gezien moet hebben.

Cijfer IMDb: 7,7
Mijn cijfer: 7,7

Beauty and the Beast (2017)

Ik denk dat iedereen het verhaal van Beauty and the Beast (Belle en het Beest) wel kent, maar voor bij wie het even weggezakt is, hier een opfrisser:

Belle is een een mooie, jonge, onafhankelijke vrouw die gevangen genomen wordt door een beest in zijn kasteel wanneer ze haar vader wil bevrijden, die daar ook gevangen zit. Ze weet niet wat haar te wachten staat en wat het beest met haar van plan is. Ondanks dat, raakt ze bevriend met het betoverde ‘personeel’ in het kasteel. Ze leert verder te kijken dan de buitenkant van het beest en ontdekt de vriendelijke ziel van een prins die binnen in hem schuilt.

Ik hou van Disney films en vind het dan ook geweldig dat Disney van een aantal klassiekers nu (real life) remakes maakt. Waar ik echter niet van hou zijn musicalfilms. Dat zijn voor mij echt twee aparte dingen die je niet met elkaar zou moeten willen combineren. De film Mammia Mia bijvoorbeeld, waar iedereen die ik erover sprak, lyrisch over is, vond ik helemaal niets. Als ik een verhaal wil zien met heel veel liedjes dan ga ik naar een musical, als ik een verhaal wil zonder al te veel liedjes dan ga ik naar een film. De verhouding liedjes/spel vond ik dan ook bij Beauty and the Beast echt musical-achtig. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de liedjes uit deze film prachtig, maar het zorgt bij mij voor een onderbreking van het verhaal. Ik moet er dan na ieder liedje weer inkomen. Desalniettemin vond ik het decor van de film prachtig, de cast erg goed (ik vond Emma Watson perfect voor de rol van Belle) en ben ik blij dat de makers dicht bij het origineel gebleven zijn.

Cijfer IMDb: 7,4
Mijn cijfer: 7,7

Why Him? (2016)

Wanneer ik zin heb in een relaxed filmavondje op de bank zonder al te veel gedoe, kies ik meestal voor een komedie. Dit keer was het de beurt aan Why Him? met o.a. James Franco en Bryan Cranston. Het verhaal:

Stephanie neemt haar familie mee naar het huis van haar nieuwe vriend Laird om hem aan hen voor te stellen. Laird is beroemd en een internetmiljonair maar ook nogal grofgebekt en ordinair. Hij bedoelt alles goed, maar dat komt vooral bij Stephanie’s vader Ned niet echt aan. En dan vraagt Laird aan Ned om de hand van zijn dochter omdat hij haar een paar dagen later ten huwelijk wil vragen…

De laatste keer dat ik een écht goeie komediefilm zag, kan ik me zo even niet herinneren. Vaak zijn ze wel vermakelijk, maar blijven ze me niet echt bij. Zo ging dat bij Why Him? ook. Prima film voor wanneer je niet te veel wil nadenken en ik heb ook wel een paar keer gegrinnikt maar daar is ook alles mee gezegd.

Cijfer IMDb: 6,3
Mijn cijfer: 6,5

La La Land (2016)

Dé winnaar van de Oscars van dit jaar: La La Land. Natuurlijk moest ik deze film zien. Ook dit bleek weer een musicalfilm te zijn (grmbl…) maar ik besloot ‘m een kans te geven.

De film gaat over Mia (Emma Stone) die ervan droomt actrice te worden in Hollywood. Tussen het serveren van koffie door rent ze van de ene auditie naar de andere, maar tot nu toe heeft ze weinig succes. Jazzmuzikant Sebastian (Ryan Gosling) speelt piano in wat clubs en restaurants maar droomt stiekem van een eigen jazzclub. De twee ontmoeten elkaar een paar keer toevallig en worden verliefd. Ze proberen elkaar te stimuleren hun dromen waar te maken maar is hun liefde wel bestand tegen de verleidingen en de teleurstellingen van het hectische leven in Hollywood?

Gelukkig voor mij viel het aantal liedjes in deze film me erg mee. Het verhaal en de liedjes zijn behoorlijk zoetsappig. Ik vond het een feelgood film maar voor mij ontbrak het aan wat diepgang. Het einde vond ik, gezien het genre, dat wel weer verrassend en niet standaard.

Cijfer IMDb: 8,2
Mijn cijfer: 7,5

Inmiddels heb ik al weer drie andere films gezien (waaronder Dunkirk) maar die bewaar ik tot mijn lijstje weer wat langer is voor de volgende Movie Monday :wink: Wat is jouw favoriete film die je onlangs gezien hebt? 

Liefs, Laura

2 thoughts on “Movie Monday #2

  1. Ik heb toevallig Beauty and the Beast 2 weken geleden gezien, en ik was groot fan! Naar La La Land ben ik tevens wel heel erg benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.