Etos Balancing Mud Mask

Een tijdje geleden lanceerde Etos 9 nieuwe gezichtsmaskers, waarvan 6 ‘funmaskers’ met elk een andere geursensatie en 3 intensieve maskers, van diep reinigend tot herstellend. Allemaal voor de kleine prijs van €0,99 per stuk. Inmiddels heb ik 4 maskertjes getest, dus tijd voor de review van deze Etos gezichtsmaskers.

Etos Refreshing Fruit Smoothie Mud Mask

Refreshing Fruit Smoothie met peach oil en mango butter 

Van de funmaskers heb ik er eentje toegestuurd gekregen. Bij deze maskers staat geurbeleving centraal en dat is bij dit Refreshing Fruit Smoothie masker zeker goed gelukt! Tijdens het aanbrengen komt de heerlijke geur van perzik en mango je tegemoet. Love it! Aan de naam te zien, had ik niet verwacht dat dit een kleimasker zou zijn. Mede door de mangoboter die erin zit, verwachtte ik een crèmemasker. Dat bleek niet het geval. Overigens staat het ook gewoon duidelijk op de verpakking vermeld (met koeienletters nog wel) maar dat had ik even over het hoofd gezien :blush: . Dit masker zou de huid haar zachte en frisse teint teruggeven. Mijn huid voelt na gebruik zeker fris aan, maar is niet echt zachter dan voorheen. Na gebruik van dit kleimasker heeft mijn huid echt behoefte aan een verzorgende crème, iets wat ik eigenlijk altijd heb na het gebruik van een kleimasker.

Etos Balancing Mud Mask

Balancing Mud Mask met Argan Oil & Acai Berries Extract

Van de intensieve maskers zijn drie varianten en die heb ik alle drie toegestuurd gekregen. Bij deze maskers staat de werking centraal, om zo het maximale uit je huid te halen. Ik begin met het Balancing Mud Mask. Dit masker zou de huid intensief verwennen door de toevoeging van arganolie. Acai bessenextract zou voor dieptereiniging moeten zorgen en heeft een antioxiderende werking waardoor de natuurlijke balans van je huis hersteld zou worden. Na gebruik van dit masker voelt mijn huid zeker goed gereinigd en schoon aan. Van de intensieve verzorgende werking door de toevoeging van arganolie merk ik weinig. Mijn huid heeft na gebruik juist behoefte aan verzorging maar zoals ik hierboven al uitlegde, heb ik dat altijd na een kleimasker. Een verzorgende crème aanbrengen na dit masker was dus voor mij zeker geen overbodige luxe.

Etos Cleansing Mud Mask

Cleansing Mud Mask met Dead sea minerals, seaweed & lavender

Dan het Cleansing Mud Mask. Wéér een kleimasker dus. Ik had gehoopt ook een crèmemasker voor jullie te kunnen reviewen maar die zat helaas niet in mijn pakketje. Als ik weer eens bij Etos kom, neem ik er zeker eentje mee om die ook te proberen. Goed, het Cleansing Mud Mask dus. Dit masker bevat mineralen uit de Dode zee die helpen bij een extra krachtige reiniging van de poriën en het verwijderen van onzuiverheden. De combinatie van zeewier en lavendel zou voor een zachte en gladde huid moeten zorgen. Qua werking vind ik deze lijken op het Balancing Mud Mask, al heb ik wel het idee dat het Cleasing Mud Mask nog iets intensiever is. Mijn huid is na gebruik ook iets roder dan bij het Balancing Mud Mask, maar dit trekt gelukkig snel weg. Ben je op zoek naar een masker dat je huid goed reinigt? Dan is het Cleasing Mud Mask wellicht iets voor jou.

Etos Cleansing Peel Off Mask Manuka Honey

Cleansing peel off mask met manuka honey

Tot slot de laatste van de Etos gezichtsmaskers: het Cleansing Peel Off Mask met manuka honing. Ik hou van peel off maskertjes, gewoon omdat het zo leuk is om het masker er na 15 minuten af te kunnen trekken en dan te proberen om dat in één keer te doen :wink: . Dit masker ruikt sterk naar honing, dus het doet zijn naam zeker eer aan. Mijn huid voelt na gebruik lekker fris en schoon aan. Ook nu kan ik erna wel een crème gebruiken, maar mijn huid voelt niet zo droog en trekkerig aan als na een kleimasker.

De Etos funmaskers zijn leuk voor een avondje ‘me time’ of met vriendinnen maar verwacht er geen wonderen van. Maar goed, wat mag je verwachten voor slechts 99 cent per masker? Etos noemt ze niet voor niets funmaskers, waarbij geurbeleving centraal staat. De intensieve maskers zouden meer effect hebben dan de funmaskers maar ik moet zeggen dat ik niet heel veel verschil merk. Mijn voorkeur gaat dan ook zeker uit naar de funmaskers vanwege de heerlijke geuren! Overigens kun je met één zakje prima twee keer een masker aanbrengen (met uitzondering van het peel off masker). Dat komt neer op zo’n 50 cent per keer en da’s dus echt geen geld voor deze Etos Gezichtsmaskers. Bij de funmaskers zitten ook twee maskers die de huid wat meer hydrateren en voeden. Deze zijn meer geschikt voor mijn huid en wil ik ook zeker nog eens gaan proberen.

Wat is jouw favoriete masker?

Liefs, Laura

4 thoughts on “Etos Gezichtsmaskers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.