Vandaag is het Goede Vrijdag en dus bijna Pasen. Maar vandaag is het een héél Goede Vrijdag, want ik ben ook jarig! Ik trakteer jullie graag allemaal virtueel op een stukje taart, en daarom maakte ik deze paas cheesecake! Het recept vind je hieronder zodat je hem ook zelf kunt maken. Nog net op tijd voor Pasen.
Wat heb je nodig?
- 200 g bastogne koekjes
- 100 g ongezouten roomboter
- 600 g roomkaas (type Philadelphia)
- 1 tl vanillearoma
- 2 el tarwebloem
- 175 g witte basterdsuiker
- 3 eieren (M)
- 125 g crème fraîche
- 2 tl maïzena
En verder:
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 125 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Maal de bastogne koekjes in de keukenmachine fijn. Smelt de boter in een pan. Doe de gemalen koekjes bij de gesmolten boter en en roer goed door zodat alle koekkruimels voorzien zijn van een laagje boter. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de vorm en druk stevig aan. Aandrukken kan met een lepel, spatel of leg er een stukje bakpapier op en druk het aan met je handen. Zet de koekbodem in de koelkast totdat je de vorm weer nodig hebt.
- Meng alle overige ingrediënten in de keukenmachine. Doe dat in de volgorde zoals vermeld in de ingrediëntenlijst. Dus: roomkaas, vanillearoma, bloem, suiker, eieren (één voor één), crème fraîche en maïzena. Meng ieder ingrediënt tot een egale massa voordat je het volgende ingrediënt toevoegt. Meng niet te lang. Als het ingrediënt opgenomen is, is het goed. Dit duurt maar een paar seconden.
- Giet de vulling op de bodem. Bak de cheesecake 1,5 uur in het midden van de oven. Doe de oven in de tussentijd niet open! De cheesecake is klaar als de buitenkant stevig is en het midden nog een klein beetje wiebelig. Laat de cheesecake in de oven afkoelen tot kamertemperatuur.
- Nu kun je hem gaan versieren. Ik koos voor paaskoekjes (net als deze cheesecake verslavend lekker; ik eet zo een half pak op) en wat paaseitjes, maar voel je vrij om ander paassnoepgoed te gebruiken.
- Zet paas cheesecake daarna afgedekt in de koelkast (minimaal een uur) voordat je hem serveert.
Van harte gefeliciteerd! Met zo’n taart kom je de Pasen goed door in ieder geval!