Movie Monday #3

Categoriën Chickmedia

Eens in de zoveel tijd recenseer ik een aantal films die ik de afgelopen tijd gezien heb. Ik had er weer een hoop op mijn lijstje staan om over te bloggen, dus de hoogste tijd voor voor een nieuwe Movie Monday! Wellicht zit er nog een film tussen die je wil kijken op deze Tweede Paasdag.

Bad Neighbours 2 (2016)

In Bad Neighbors 2 krijgen Mac (Seth Rogen) en Kelly Radner (Rose Byrne) dit keer te maken met een meisjesstudentenclub, onder leiding van Shelby (Chloë Moretz), die zich pal in het huis naast dat van hun vestigt. En dat terwijl ze net hun huis te koop hebben gezet. De meisjes houden wel van een feestje en dat zorgt voor een hoop irritaties bij de buren. En wanneer oude bekende Teddy Sanders (Zac Efron) opduikt, is het feestje compleet.

Als je het eerst deel van Bad Neighbours wel kon waarderen, dan ga je deel twee ook leuk vinden. Dezelfde humor, grotendeels dezelfde acteurs en wederom een niet héél erg spannend verhaal maar zeker vermakelijk.

IMDb: 5,7
Mijn cijfer: 6,8

American Sniper (2014)

American Sniper vertelt het waargebeurde verhaal van scherpschutter Chris Kyle (Bradley Cooper), de dodelijkste schutter aller tijden die door zijn vijanden “de duivel” wordt genoemd. Van 1999 tot 2009 vestigde hij een record met de meeste dodelijke slachtoffers als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger. Eenmaal thuis komt hij er al snel achter dat hij de oorlog niet zomaar achter zich kan laten.

Oorlogsfilms kunnen mijn vaak wel boeien. Verder in het artikel nog zo eentje. Maar goed, eerst American Sniper. Ik vond Bradley Cooper erg goed in deze film. Ook het camerawerk was fantastisch. Wel vond ik de film wat ongenuanceerd. Chris Kyle wordt neergezet als een held en elke dode valt in dit verhaal te verantwoorden. Ik kan me niet voorstellen dat dat echt zo gegaan is. Dat hij geen onschuldige burgers heeft gedood. Het blijft een Amerikaanse oorlogsfilm, dus dat hoge patriottisme is niet gek, maar het is wel een eenzijdig verhaal.

IMDb: 7,3
Mijn cijfer: 7,3

Dunkirk (2017)

Nog een oorlogsfilm in dit rijtje. Dunkirk heb ik in de bioscoop gezien, wat het nog indrukwekkender maakte door het gigantische scherm en perfecte geluid. De film vertelt het verhaal van de evacuatie van geallieerde troepen uit Duinkerken in 1940. Tijdens de Slag om Frankrijk werden Belgische, Britse en Franse soldaten door het Duitse leger omsingeld op het strand en in de haven.

Wederom vond ik bij deze oorlogsfilm het camerawerk subliem. Het is bijna alsof je erbij bent. Het verhaal is bekend: de Britten wilden uitbreiding van het Duitse rijk voorkomen maar dat mislukte, en dus moesten de troepen geëvacueerd worden vanaf Duinkerken (Dunkirk). Het is een film met weinig tekst, maar dat miste ik niet door het goede acteerwerk. Oh, en voor de fans van Harry Styles: die heeft ook een rol in deze film en vond ik verrassend sterk! Wat ik wel miste was enige diepgang in het verhaal. Achtergrond van de personages bijvoorbeeld. Van de meesten weet je niet eens de naam. Dat maakt het geheel nogal ‘vlak’. Maar goed, soms is oorlog ook geen diepgaand, dramatisch, meeslepend verhaal maar gewoon een hoop rondvliegende kogels, proberen te in leven te blijven en veilig huiswaarts te keren.

IMDb: 8,5
Mijn cijfer: 7,5

Baby Driver (2017)

‘Baby Driver’ volgt een jonge, getalenteerde chauffeur van vluchtauto’s die lijdt aan tinnitus en vertrouwt op het ritme van zijn persoonlijke soundtrack om de beste te kunnen worden. Baby heeft altijd muziek aan, want zo heeft hij minder last van die piep in zijn oor. Hij houdt zich altijd op de achtergrond want hij moet helemaal niets hebben van al dat geweld dat zijn “collega’s” meebrengen. Hij wil alleen zijn schuld aan bendeleider Doc afbetalen. Dan ontmoet Baby de liefde van zijn leven, serveerster Debora, en doet een poging om uit de criminele wereld te stappen.

Deze film wordt overal geprezen maar heeft mij persoonlijk niet echt kunnen boeien. Ik snap het wel hoor, de scenes en muziek passen perfect bij elkaar en dat is zeer knap. Misschien vond ik hem niet geweldig omdat het me een beetje aan een musicalfilm deed denken en dat is gewoon niet mijn ding…

IMDb: 8,0
Mijn cijfer: 6,3

The Big Sick (2017)

De in Pakistan geboren Kumail (Kumail Nanjiani) heeft een relatie met een Amerikaanse vrouw, Emily (Zoe Kazan). Samen moeten ze de verwachtingen zien te overwinnen van zijn familie en hun 1400 jaar oude tradities. Zijn ouders blijven hem onophoudelijk bestoken met potentiële Pakistaanse bruiden voor een gearrangeerd huwelijk. Kumail probeert zich staande te houden tussen de twee totaal verschillende werelden.

Ik durf te wedden dat de meesten van jullie nog nooit van deze film gehoord hebben en dat is best jammer! De film heeft in mijn ogen veel te weinig aandacht gekregen. Het is een leuke romcom met toch ook wel wat drama erin verwerkt. Het verhaal is gebaseerd op ervaringen van acteur en comedian Kumail Nanjiani en daarmee semi-autobiografisch. Ik wil niet te veel verklappen over deze film. Je moet hem gewoon gaan zien!

IMDb: 7,8
Mijn cijfer: 7,8

Pitch Perfect 3 (2017)

Nadat ze het wereldkampioenschap gewonnen hebben, vallen de Bellas uit elkaar: ze ontdekken dat er weinig baankansen zijn met muziek. Maar als ze de kans krijgen weer samen te werken voor een wereldwijde USO-tour, krijgt deze geweldige groep de kans om samen nog eenmaal muziek te maken.

Zoals ik volgens mij nu wel duidelijk heb gemaakt, hou ik niet zo van films waar heel veel muziek/liedjes in zitten. Dan krijgt het voor mij een te hoog musical gehalte. Maar voor Pitch Perfect maak ik graag een uitzondering! Het is niet voor niets dat ik deel drie graag wilde zien. Toch hoop ik dat het hiermee klaar is, want de films worden er niet beter op. Deel één vond ik erg leuk, deel twee ook wel maar minder en deel drie… tja. Laten we het erop houden dat er nog steeds leuke liedjes in zaten. Het verhaal is enorm slecht en voorspelbaar en de grappen zijn minder sterk dan in de voorgaande delen. De liedjes maken een hoop goed, maar het geheel blijft bij mij toch steken op een 6,3.

IMDb: 6,0
Mijn cijfer: 6,3

Zit er een film bij die jij wil gaan kijken of heb je ze misschien al gezien? Ik hoor graag jouw mening! Andere filmtips zijn natuurlijk ook welkom!

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.