Kruidvat Skin Science Daily Defense

Categoriën Huidverzorging, Testjes
Kruidvat Skin Science Daily Defense

Sinds een aantal weken ligt de nieuwe huidverzorgingslijn van Kruidvat in de winkels: Skin Science Daily Defense. Deze lijn is speciaal ontwikkeld om schade aan de huid door luchtvervuiling en straling tegen te gaan. Denk hierbij aan UV-straling maar ook ‘blauw licht’, afkomstig van onze computers, tablets en smartphones.

Ik hoor je denken: is dat blauwe licht schadelijk dan? Wetenschappers van de Gachon University (Zuid-Korea) beweren van wel. Hun onderzoek heeft aangetoond dat blauw licht net zo schadelijk is voor onze huid als UV-straling afkomstig van de zon.

Dit is wat Kruidvat over de producten belooft:
• Versterkt de huidbarrière
• Vermindert de schadelijke effecten van vrije radicalen
• Bevordert de weerstand tegen oxidatieve stress veroorzaakt door blauw licht (HEV)

Kruidvat Skin Science Daily Defense Day Cream

Kruidvat Skin Science Daily Defense Anti Pollution Day Cream

Zowel de dag- als de nachtcrème zijn verpakt in een pompflacon. Handig én hygiënisch. De prijs is voor alle vier de producten gelijk: €5,49 per stuk.

Ik begin met de dagcrème. Deze is trekt snel in en voelt niet zwaar aan op de huid. Mijn huid voelt na het aanbrengen goed gehydrateerd aan. Wel merk ik dat mijn huid aan het eind van de dag wat meer glanst dan bij andere crèmes. Dit zou kunnen komen door de hoge SPF die erin zit (SPF20). De Pollution Technology zou de natuurlijke weerstand van de huid versterken en bescherming bieden tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Kruidvat Skin Science Daily Defense Night Cream

Kruidvat Skin Science Daily Defense Detoxifying Night Cream

De Daily Defense Detoxifying Night Cream helpt de huid ontgiften en de (on)zichtbare schade als gevolg van milieu-invloeden die de huid overdag heeft opgelopen, te herstellen. Omdat het een nachtcrème is, bevat hij geen SPF. Ik merk dat hij iets voller is dan de dagcrème maar hij trekt toch snel in.

Kruidvat Skin Science Daily Defense Creme

Links zie je de dagcrème, rechts de nachtcrème. 

Kruidvat Skin Science Daily Defense Clay Mask

Kruidvat Skin Science Daily Defense Clay Mask

Het masker is verpakt in 4 capsules van 8 ml, geschikt voor eenmalig gebruik. Wederom erg handig, hygiënisch en precies genoeg voor één keer gebruik.

Door de naam van het masker dacht ik dat het een kleimasker was dat hard wordt, maar dat is het niet. Het is wel een heel speciaal masker, want het is zelf-verwarmend! Door de zelf-verwarmende werking verwijden de huidporiën waardoor het masker extra diep kan reinigen. Het masker bevat actieve kool (houtskool), wat het vuil uit je poriën trekt. Ook zit er witte klei in, wat een reinigende en zuiverende werking heeft. Daarnaast bevat het groene thee extract, een goede anti-oxidant die helpt vrije radicalen te neutraliseren.

De substantie is vrij dik en erg plakkerig. Ik vind het daarom prettiger om het masker met een kwast aan de brengen dan met m’n vingers. Tijdens het aanbrengen en inmasseren merk ik meteen dat het masker een beetje warm wordt. Niet vervelend trouwens, eigenlijk wel lekker! Na het aanbrengen moet het masker 10 minuten inwerken. Het masker voelt dan nog steeds een beetje warm aan. Tijdens het inwerken voelde ik het hier en daar kriebelen op m’n gezicht. “Zou dit de werking van de actieve houtskool zijn?”, vroeg ik me af. Ik wilde voorzichtig krabben om de kriebels weg te krijgen, maar dan had ik weer dat plakkerige goedje aan m’n vingers. Gelukkig waren de 10 minuten gauw voorbij zodat ik het masker af kon spoelen. Lekker zo’n zelfwarmend masker, maar dat kriebelen iets minder.

Na afloop voelde mij huid een tikje droog aan, maar vooral heel erg schoon.

Kruidvat Skin Science Daily Defense Masker

Het masker op mijn huid.

Kruidvat Skin Science Daily Defense Face Mist

Kruidvat Skin Science Daily Defense Advanced Protection Face Mist

De Skin Science Daily Defense Advanced Protection Face Mist bevat de Blue Light Protection Technology, die de huid beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering als gevolg van oxidatieve stress die ontstaat bij blootstelling aan blauw licht van apparaten.

Deze spray is direct in mijn tas beland en gebruik ik regelmatig om mijn huid even te verfrissen. Lekker met dit warme weer!  Er zit overigens geen SPF in, dat had hem helemaal perfect gemaakt.

Conclusie

Ik vind het lastig om te kunnen beoordelen of deze producten doen wat ze beloven, want de schade door luchtvervuiling en straling aan de huid is bij mij op dit moment nog nauwelijks waarneembaar (maar ongetwijfeld wel aanwezig). Dat neemt echter niet weg dat ik ervan overtuigd ben dat het belangrijk is om je huid goed te beschermen met een SPF en je huid te verzorgen met anti-oxidanten die de natuurlijke bescherming een boost geven.

De producten zijn in ieder geval fijn in gebruik. Beide crèmes hydrateren mijn huid goed en trekken snel in. Het masker reinigt de huid goed en de spray is lekker verfrissend.

Alle producten zijn verkrijgbaar in de Kruidvat filialen en op Kruidvat.nl voor €5,49 per stuk.

Liefs, Laura

1 thought on “Kruidvat Skin Science Daily Defense

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.