Mason Pearson haarborstel

Categoriën Haar

De Mason Pearson haarborstels worden ook wel de ‘Rolls Royce’ onder de haarborstels genoemd. Niet alleen omdat er een flink prijskaartje aan hangt, maar ook omdat ze de beste van de beste schijnen te zijn. Geluksvogel die ik ben, heb ik er eentje toegestuurd gekregen van HBB24.nl. Een webshop boordevol haar-, body- en beautyproducten (HBB, snap je ‘m? :wink: ). Ik was onwijs benieuwd. Want is deze haarborstel nou echt die (bijna) 80 euro waard?

Wellicht is het je wel eens opgevallen dat veel kappers gebruik maken van een Mason Pearson borstel. Dat is natuurlijk niet voor niets. Ik heb al aan meerdere kappers gevraagd: “Die Mason Pearson borstel hè, is die nou echt z’n geld waard?” En iedere kapper die ik sprak beaamde het. Dat wil natuurlijk wel wat zeggen.

Wanneer je de borstel in je handen hebt, merk je gelijk dat je hier te maken hebt met een stukje vakmanschap. De Mason Pearson borstels worden al sinds 1885 gemaakt in Londen. Vroeger werden ze van hout gemaakt, tegenwoordig van kunststof. De borstel is ook echt een cadeautje om uit te pakken. Hoe leuk alleen al is de retro verpakking? Binnenin het doosje ligt de borstel op een fluwelen houder met reinigingsborsteltje om alle haren zo nu en dan te kunnen verwijderen. Ook zitten er boekjes bij waarin o.a. staat hoe je de borstel kunt reinigen. De borstel ziet er misschien ouderwets uit, maar ik vind dat wel iets hebben. Lekker retro!

Wat maakt de Mason Pearson borstels zo uniek?

  • Het rubberen rode kussentje is met de hand gemaakt.  Het is zacht, masseert je hoofdhuid en stimuleert hierdoor de bloedsomloop. Ook zorgt het voor effectief en efficiënt borstelen.
  • Het cellulose handvat is met de hand gepolijst. Hierdoor zijn alle scherpe randen verwijderd zodat de borstel comfortabel in de hand ligt.
  • Mason Pearson heeft zijn eigen speciale nylon ontwikkeld en ze de natuurlijke haren zorgvuldig geselecteerd zodat ze de beste combinatie zijn voor elke borstel.
  • De borstel gaat lang mee. Mason Pearson zegt zelf dat ze geen ‘onbreekbare’ producten kunnen maken, maar ze gebruiken de beste materialen zodat ze ontzettend lang meegaan, mits je fatsoenlijk met de borstel omgaat natuurlijk.

Ik heb de borstel met een combinatie van zwijnsharen en nylon (BN3), in de ‘handy size’. De nylon pinnetjes ontklitten het haar en de natuurlijke zwijnsharen haren polijsten je haar en laten het glanzen. De borstel is inclusief handvat 22cm lang en het borstelgedeelte is 6cm breed. Deze borstel wordt geadviseerd voor normaal haar. Op de site van HBB24 en op de site van Mason Peason zelf kun je zien welke soort borstel het beste bij jou past.

Reinigen

Het rode kussentje en de haren moeten regelmatig worden schoongemaakt. Hiervoor kun je het beste het meegeleverde borsteltje gebruiken, wat lauw water en zeep. In het meegeleverde boekje staat nauwkeurig beschreven hoe je de borstel moet onderhouden zodat je er jarenlang plezier van hebt.

Mijn ervaring

Ik merkte al gauw dat deze borstel mijn haar mooi laat glanzen. Die zwijnsharen hebben dus echt effect! Wat dat betreft merk ik heel veel verschil met de goedkope borstels die ik hiervoor gebruikte. Het borstelen gaat ook heel gemakkelijk en klitten zijn binnen no-time verdwenen. Het borstelen doet geen pijn maar is juist lekker zacht. Doordat de hoofdhuid gemasseerd wordt, merk ik ook dat dit een ontspannende werking heeft.

Ja, ik begrijp wel waarom iedereen zo enthousiast is over de Mason Pearson borstels. Het is even een investering, maar dan heb je wel de fijnste haarborstel (die ik ooit geprobeerd heb in ieder geval) en eentje die jarenlang meegaat.

De prijzen van de borstels variëren, afhankelijk van het formaat en welke soort haren je kiest. Ik heb de Mason Pearson Handy Bristle & Nylon BN3. Bij HHB24.nl kost deze €77,80.

Liefs, Laura

10 thoughts on “Mason Pearson haarborstel

  1. Ik heb mijne borstel van jaar 87 en ik heb hem nog een kleintje en een Grote borstel maar nu zijn daar haartjes uit maar hij gaat nog altijd welke is de beste voor lang haar .ik zou dat graag weten .welke ik moet nemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.