DIY: Zelf Katerwater maken

Categoriën Lifestyle

Hee, daar ben ik weer! Ik was even drie weekjes van de radar (iets met het plannen van een bruiloft enzo…) maar inmiddels ben ik weer terug én getrouwd! Daarover later meer, uiteraard :wink: . Nu dat onze grote dag achter de rug is, kan ik eindelijk alles met jullie delen! We wachten nog op de foto’s van de fotograaf en de film van de videograaf, maar andere dingen kan ik natuurlijk wel al met jullie delen. Zoals deze flesjes katerwater, die wij als bedankjes hadden. Deze kun je kant-en-klaar bestellen bij diverse webshops, maar je kunt ze ook zelf maken (en dan ben je een stuk goedkoper uit)! Ik laat je zien hoe.

Katerwater
Wat heb je nodig?

 • Flesjes water (wij gebruikten Spa 33 cl)
 • Stickers
 • Paracetamol
 • Labels en touw (optioneel)

Eigenlijk is het maken vrij simpel, je moet alleen wat adresjes hebben voor de benodigdheden. De flesjes Spa kochten wij bij Makro, maar zijn bijvoorbeeld ook bij Jumbo te koop. Paracetamol koop je natuurlijk gewoon bij de drogist, apotheek of supermarkt. Het touw om de labels mee vast te maken, kocht ik bij Action.

De katerwater stickers heb ik besteld bij deze verkoper op AliExpress. Het juiste formaat zijn de 60mm stickers. Nadat je je bestelling geplaatst hebt, kun je je eigen ontwerp naar de verkoper sturen. Dit ontwerp had ik van tevoren gemaakt en als afbeelding opgeslagen. De verkoper maakt vervolgens de stickers en binnen een paar weken heb je het in huis.

Katerwater

Nu is het een kwestie van de Spa-stickers eraf halen en de nieuwe stickers erop plakken. Dit gaat heel gemakkelijk. De Spa-stickers kun je er – met een beetje beleid – zo af halen. Vervolgens plak de de nieuwe sticker er zo netjes mogelijk op.

Katerwater

Ik vond het leuk om er ook een labeltje aan te hangen waar ik de paracetamol aan kon bevestigen en ik heb er een sticker met ons logo op geplakt. De labels komen ook van AliExpress en de stickers heb ik bij deze verkoper op AliExpress laten maken.

Vervolgens bevestig je het labeltje met het touw rond de dop van het flesje en klaar ben je!

Als je katerwater bij één van de vele webshops besteld, ben je vaak rond de €1,25 per flesje kwijt. Door ze zelf te maken was ik slechts zo’n €0,50 per flesje kwijt. Dat scheelt meer dan de helft en dat is mooi meegenomen, want zo’n bruiloft is al duur genoeg!

Katerwater

Katerwater zie je vaak als bedankje op een bruiloft maar is bijvoorbeeld ook leuk om mee te geven na een (examen)feestje!

Liefs, Laura

8 thoughts on “DIY: Zelf Katerwater maken

 1. Gefeliciteerd met jullie huwelijk! :-)
  Ben heeeel benieuwd naar de foto’s.
  Altijd al een leuk idee gevonden, die katerwater flesjes haha.

   1. Hoi Sofie,

    Ik heb via webshops waar je katerwater kunt bestellen een ontwerp gemaakt, hier een screenshot van genomen en die afbeelding doorgestuurd naar de verkoper op Ali Express.

    Succes!

    Liefs, Laura

 2. hoi Laura, heel leuk idee en thx voor de tip om het via AliExpress te doen. Vraagje: welke afmeting heeft het etiket op het flesje nodig, flesje van 33 cl?
  Alvast bedankt!

 3. Hoi Laura,

  Ik ga volgend jaar trouwen, heb het katerwater ontwerp al klaar maar ik snap eigenlijk niet zo goed hoe het in z’n werk gaat via Ali..
  Zou je me kunnen helpen?

  groetjes Nathalie

  1. Hoi Nathalie,

   Als je de stickers via Ali besteld, kun je daarna een bericht sturen naar de verkoper met het gewenste ontwerp. Kun je zo verder?

   Liefs,
   Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.