Badkamer inspiratie (voor ons nieuwe huis)

Categoriën Living

Nu de oplevering van ons nieuwe huis dichterbij komt (over een half jaartje ongeveer), leek het me een leuk idee om wat ideeën / inspiratie die we voor ons nieuwbouwhuis hebben opgedaan met jullie te delen. Te beginnen met de badkamer, want dat was voor ons één van de eerste dingen waar we het al gauw over eens waren.

Ik had al wat afbeeldingen opgeslagen op Pinterest van dingen die ik mooi vind. Al gauw kwam ik bij heel grote badkamers met een vrijstaand bad, prachtige kranen en gezellige nisjes om producten in te etaleren of handdoeken in op te bergen. Supermooi, maar ik kwam er al snel achter dat daar ook een prijskaartje aan hangt. En dan moet je natuurlijk wel reëel zijn. Iedereen heeft een budget en ook de ruimte in ons nieuwe huis is beperkt.

Er moesten dus keuzes gemaakt worden. Een badkamer in strakke, moderne stijl met een beetje een hotel vibe sprak ons wel aan. Dat vrijstaande bad moesten we misschien maar vergeten, maar een bad moest er zeker in komen. In onze huidige woning hebben we die niet en die mis ik af en toe wel! Oh, en een inloopdouche, die moest er ook zeker komen. Nu hebben we gewoon een douchecabine maar zo’n inloopdouche lijkt me echt heerlijk. Geen gedoe met douchewanden kopen of een douchedeur ervoor, maar gewoon lekker de douche inlopen onder een regendouche. Zalig.

Daarnaast wilden we graag een dubbele wasbak. Nu is het vaak dringen in de badkamer dus allebei een aparte wasbak zou ideaal zijn. Ook daar heb je weer allerlei varianten in. Die kommen vind ik prachtig, vooral als de kraan dan ook nog mooi uit de muur komt, maar daar hangt wederom ook een prijskaartje aan. Bovendien leek een kom me ook wat minder praktisch dan een ‘normale’ wasbak.

Qua kleurstelling wilde Rob graag wit met grijs en mooie grote tegels. Ik kon me daar ook wel in vinden, hoewel ik bruintinten en hout toch ook wel mooi vind.

Uiteindelijk hebben we een mooie, moderne badkamer samengesteld mét een bad, inloopdouche, dubbele wastafel en toilet. Ik kan niet wachten om het aan jullie te laten zien, maar doorvoor moeten we dus nog een half jaartje wachten.

Hoe ziet jouw (droom)badkamer eruit?

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Douche Concurrent.

Liefs, Laura

4 thoughts on “Badkamer inspiratie (voor ons nieuwe huis)

  1. Leuke ideeën! Ik ben al nieuwsgierig naar je foto’s. Als alles prima verloopt starten onze badkamerwerken rond half/eind februari 2019. Voor een inloopdouche en bad was er net te weinig plaats. We gaan een groot badkamermeubel op maat met 2 wastafels + kasten krijgen. Ik dacht dat deze rond de 2m50-2m60 gaat zijn. De wastafels en het blad zijn in een geheel gegoten. Een douchecabine met ingebouwde nis. Verder nog bad tegen een muur dat aan de voorkant het uitzicht heeft als een vrijstaand bad en afgerond. Normaal kwam er nog een ingebouwde dichte kast met daarin een baar om je kleren daar netjes aan te hangen en daarboven kwamen er nog 2 zwevende leggers. Maar omwille van de kostprijs van de ingebouwde dichte kast, komt nu de baar + zwevende leggers alleen in de ingebouwde ruimte. Het uitzicht zal gelijkaardig zijn zoals je laatste foto. De vloer is iets gelijkaardigs zoals je bovenste foto. De meubels zijn wit en de leggers ook in een houtkleur. Er is een spatplintje voorzien aan het badkamermeubel + bad in hetzelfde materiaal als het wastafelblad. De muren worden geschilderd. Welke kleur het precies gaat worden weten we nog niet. Misschien in 2 heel zachte lichte tinten. De kleuren zijn wel in hetzelfde kleurenpallet. Geen contrasterende kleuren. Normaal starten de afbreekwerken half januari. Onze huidige badkamer wordt wat groter en totaal vernieuwd. Ik zal ontzettend blij zijn als alles achter de rug is. En hopelijk mag het resultaat er wezen zoals ik hoopte! Ik wens jullie alvast ook heel veel succes toe met jullie badkamer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.