Movie Monday #4

Categoriën Chickmedia

Eindelijk weer eens een Movie Monday! Ik heb de laatste tijd zo veel films gezien – december leent zich daar natuurlijk perfect voor – dat ik er weer 6 heb geselecteerd om met jullie te delen.

Love, Simon (2018)

Zoals de titel al doet verklappen, gaat het verhaal over Simon. Een doodnormale jongen die homoseksueel is. Alleen heeft hij dat laatste nog aan niemand verteld. Op een dag verschijnt er een bericht op de website van zijn school waarin een jongen, die zichzelf Blue noemt, openbaart dat hij homoseksueel is. Simon is benieuwd wie deze persoon is. Het betekent in ieder geval dat er nog iemand op zijn school is zoals hij. Hij besluit om te mailen met Blue. Net wanneer hij op het punt staat om zijn coming-out te hebben voor familie en vrienden, wordt hij gechanteerd door een klasgenoot die zijn geheim weet en dreigt te openbaren.

Ik vond dit een mooie film over een jongen die met zijn geaardheid worstelt. We leven in een maatschappij waar dat helaas nog steeds een issue is. Ik heb als hetero natuurlijk makkelijk praten, maar ik weet van dichtbij hoe enorm lastig dit soms kan zijn. Dat komt in deze film ook goed terug. Een aanrader als je van ‘coming of age’ films houdt.

IMDb: 7,7
Mijn cijfer: 7,8

The Kissing Booth (2018)

De film gaat over Elle Evans. Een zestienjarig meisje die wel van een feestje houdt maar haar eerste kus nog niet heeft gehad. Samen met haar beste Lee vriend besluit ze om tijdens een schoolfeest een ‘kissing booth’ attractie op te zetten. Daar kust ze met Noah, een jongen waar ze al lang verliefd op is, tevens de broer van haar beste vriend. Noah is eigenlijk off-limits, gezien de regels die Elle en Lee elkaar opgelegd hebben, dus moeten ze dit geheim houden.

Ik had al verwacht dat dit een zoetsappige film zou zijn… en dat bleek ook het geval. Ik werd getriggerd door actrice Joey King, die ik al vaker in films gezien had en wel leuk vond spelen, maar helaas bleek de rest van de cast behoorlijk saai. Het verhaal is ook niet echt spannend te noemen maar vooral heel voorspelbaar. Een film die vooral leuk is als je even je gedachten opzij wil zetten en zin hebt in een romkom waarbij je niet hoeft na te denken.

IMDb: 6,2
Mijn cijfer: 5,5

Murder On The Oriënt Express (2017)

Deze film is een remake van het origineel uit 1974, wat weer een verfilming is van het boek van Agatha Christie. Ik heb de film uit 1974 nooit gezien en ook het boek niet gelezen, dus het verhaal was voor mij nog compleet nieuw. Het gaat over een groep reizigers aan boord van de ‘Oriënt Express’. In de trein wordt een moord gepleegd waardoor iedereen aan boord een verdachte is. Aan detective Hercule Poirot de taak om de moord op te lossen.

Aan de poster van deze film was al te zien dat er een blik met sterren is opengetrokken om de rollen in deze film te vertolken. Denk aan: Johnny Depp, Michele Pfeiffer, Penélope Cruz, Judi Dench en nog vele anderen. Als je het verhaal niet kent, dan is deze film best lastig te volgen. Alles gaat namelijk in een flink tempo. In het begin valt het het tempo nog mee, maar dan volgt de introducties van de karakters, de moord, het onderzoek en tot slot de bekendmaking van de dader. Het gaat allemaal best snel. Ik heb de film zelfs op het eind even terug moeten spoelen omdat het me allemaal te snel ging. Desalniettemin is het wel een goed verhaal dus als je het nog niet kent, is deze film wel de moeite waard om te kijken.

IMDb: 6,5
Mijn cijfer: 7,0

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018)

In 1927, enkele maanden na de gebeurtenissen uit de eerste film, is Gellert Grindelwald ontsnapt en is hij medestanders naar zijn kant aan het overhalen. Dit met de belofte om tovenaars te verheffen boven alle niet-magische wezens. Alle hoop om hem tegen te houden rust op Albus Dumbledore en zijn goede vriend Newt Scamander, een voormalig leerling van Dumbledore.

Als groot Harry Potter fan ben ik – bij gebrek aan nieuwe Harry Potter films – meegegaan in de films over Fantastic Beasts. In tegenstelling tot Harry Potter, heb ik van deze reeks nooit de boeken gelezen. Toch zijn de films wel goed te volgen, vind ik. Al was ik wel blij dat ik vlak voordat ik deze film in de bioscoop keek, nog even het eerste deel gekeken had om m’n geheugen op te frissen. Fantastic Beasts kan voor mij niet tippen aan Harry Potter maar ik blijf de tovenaarswereld geweldig vinden.

IMDb: 6,8
Mijn cijfer: 7,5

Bohemian Rhapsody (2018)

‘Bohemian Rhapsody’ volgt het verhaal van de Britse band Queen met leadzanger Freddie Mercury. De band, die in 1970 wordt opgericht, breekt al gauw door met hits als ‘We Will Rock You’, ‘Radio Ga Ga’ en natuurlijk ‘Bohemian Rhapsody’. Die laatste scoort al jaren hoog in de top 2000 en ook dit jaar stond het nummer weer op nummer 1. Queen weet door de jaren heen een legendarische status te vergaren met als hoogtepunt het Live Aid benefietconcert in 1985.

Hoewel ik niet echt een fan ben van Queen, was ik wel erg benieuwd naar deze film met Rami Malek in de hoofdrol als Freddie Mercury. Rami Malik, die ik ken van zijn rol in de serie Mr. Robot, vertolkt Freddie Mercury in deze film op fenomenale wijze. Ik vond het leuk om door de film de geschiedenis van Freddie Mercury en Queen te leren kennen. Ook kende ik (op eentje na) alle liedjes uit de film en dat had ik van tevoren niet verwacht. Dat geeft ook maar weer eens aan hoe legendarisch deze band is.

IMDb: 8,3
Mijn cijfer: 8

A Simple Favor (2018)

Stephanie is moeder en vlogger. Ze heeft eigenlijk geen vrienden, dus wanneer de populaire en succesvolle Emily haar bij haar thuis uitnodigt, slaat ze dat aanbod niet af. Al gauw bestempelt ze Emily als haar beste vriendin. Wanneer Emily aan Stephanie vraagt haar om haar zoontje Nicky mee te nemen uit school, ziet Stephanie dit als geen enkel probleem. Stephanie vangt wel vaker de beide jongetjes op als de succesvolle Emily voor haar werk van huis is. Maar deze keer komt Emily haar zoontje niet ophalen en ze reageert ook niet op telefoontjes. Stephanie probeert de waarheid te achterhalen van de plotselinge verdwijning van haar vriendin Emily uit hun kleine stadje. Ze wordt hierbij bijgestaan door Emily’s echtgenoot Sean.

Blake Lively en Anna Kendrick in één film? Yes, please! Het verhaal is spannend maar komt wat traag op gang. Het einde gaat juist weer erg snel met – zonder al te veel te verklappen – hier en daar wat plottwist. Al met al een vermakelijke film, maar niet meer dan dat.

IMDb: 7,0
Mijn cijfer: 7,0

 

Heb jij nog aanraders voor me om te kijken? Deel ze in de reacties!

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.