In The Raw Changgu Bali

Ongeveer een half jaar geleden gingen Rob en ik op huwelijksreis naar Bali en wat hebben we daar genoten! Prachtige natuur, ontzettend vriendelijke mensen en heerlijk eten. Wat wil een mens nog meer? Heb je de vlog van onze huwelijksreis trouwens al gezien?

Tijdens onze reis hebben we heel wat eettentjes bezocht. Ik heb een selectie gemaakt van de beste Bali hotspots die we tijdens onze reis ontdekt hebben en deel ze graag me je.

Mano Beach House Seminyak Bali

Mano Beach House – Seminyak

Op Bali vind je een aantal hippe beach clubs. Vaak is het daar ‘zien en gezien worden’. Persoonlijk houd ik daar nooit zo van. Gelukkig is Mano Beach House anders. Wel die relaxte sfeer van een beach club, maar niet dat popie jopie gedoe. Én Mano Beach House is een stuk betaalbaarder dan die grote beach clubs (hoewel het op Bali eigenlijk nooit écht duur is). Als je de vlog van onze huwelijksreis naar Bali hebt gezien, dan zie je deze Mano Beach House ook voorbij komen. Je kunt hier chillen in een zitzak maar ook gewoon in een comfortabele stoel als je dat fijner vindt. In de voorste rij ligbedden heb je perfect uitzicht op zee (met die prachtige zonsondergang). Oh, en dan heb ik het nog niet eens over de food & drinks gehad. Erg lekker, betaalbaar en instaproof :wink:

Website Mano Beach House

In The Raw Changgu Bali

In The RAW – Changgu

In The RAW is de perfecte hotspot als je van raw, vegan of veganistisch houdt. Healthy stuff. De prijzen liggen wel iets hoger dan gemiddeld op Bali en het zijn relatief kleine porties. Dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Tip: probeer de chocolate cake als dessert (of tussendoortje). Erg lekker!

Instagram In The RAW

Warung Pondok Madu Ubud Bali

Warung Pondok Madu – Ubud

Warungs vind je heel veel op Bali. In allerlei soorten en maten. Eigenlijk zijn dit allemaal gewoon lokale eettentjes. De één wat groter dan de ander. We waren net op tijd binnen bij Pondok Madu, want niet lang daarna vormde zich een flinke rij bij de ingang. Da’s ook niet gek, want Pondok Madu scoort erg hoog op Tripadviser. En terecht! Heerlijke indonestische gerechten voor een kleine prijs. Pork ribs is één van hun specaliteiten. Heerlijk mals en het vlees valt zo van het bot af. Probeer ook eens de frozen lemonade; een soort slushies!

Website Warung Pondok Madu

Warung Putu – Nusa Lembongan

Deze Warung bezochten we op aanraden van mijn broer, die hier één van de lekkerste maaltijden tijdens zijn verblijf op Bali had genuttigd. Je begrijpt dat wij deze warung móesten bezoeken tijdens ons verblijf op Nusa Lembongan. Ze serveren hier heerlijke traditioneel Indonesische gerechten voor een prikkie. Als je van spicy eten houdt, dan is de rendang een echte aanrader. Bonus: je hebt hier prachtig uitzicht over de zee en je kunt er genieten van een mooie zonsondergang.

Facebook Warung Putu

Nicks Place Nusa Lembongan Bali

Nick’s Place – Nusa Lembongan

Nick’s place staat bekend om zijn heerlijke pork ribs die zo van het bot af vallen. Wij besloten om de ribs de bestellen en een burger, en de gerecht samen te delen. De burger is trouwens erg instagramable vanwege het zwarte broodje en natuurlijk nog belangrijker: hij is ook erg lekker!

 

Warung Dhipa – Nusa Lembongan

Als je op je centen moet letten, of gewoon niet veel geld wil uitgeven, dan is dit lokale eettentje wel een aanrader. Het duurste gerecht van de kaart is 3 euro (!) en de setting is top. Goedkoop, vriendelijke bediening, lekker eten en relaxte reggaemuziek op de achtergrond. Wat wil je nog meer?

Cookies Coffee Nusa Lembongan Bali

Warung Cookies & Coffee – Nusa Lembongan

Hier heb ik alleen een breakfast bowl en een smoothie op, maar beiden waren zo lekker dat ik ze wel in deze lijst wilden vermelden. De bowl met o.a. dragon fruit was delish!

Warung Wasabi Uluwatu Bali

Warung Wasabi – Uluwatu

Als afsluiter van onze vakantie wilden we graag ergens sushi eten. Als het om rauwe vis gaat, wil je natuurlijk wel een tent binnenstappen waar ze hygiënisch tewerk gaan. Gelukkig zit dat hier wel goed. Alle sushi wordt vers bereid en de eigenaar is onwijs aardig. Natuurlijk is sushi wel iets duurder dan traditioneel Indonesische gerechten maar het is hier alsnog zeer goed betaalbaar en een stuk goedkoper dan in Nederland.

Instagram Warung Wasabi

 

Heb jij nog fijne Bali hotspots? Deel ze in de reacties!

 

Liefs, Laura

1 thought on “Bali Hotspots

  1. Oh die sushi.. ik ga eindelijk zaterdag weer eens sushi eten! En de menu kaart is veranderd bij Shabu Shabu in dordrecht, dus ik ben benieuwd! Maar wat een prachtige borden allemaal zeg..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.