DIY Stoere wandplank met riemen

Categoriën Living
DIY Wandplank boomstam Riemen

Nu we eenmaal verhuisd zijn, is het tijd om de boel een beetje aan te kleden. Een likje verf op de muur maakt al een groot verschil, maar iets aan de muur hangen maakt het toch net iets gezelliger. Al voordat we verhuisd waren, zag ik op Pinterest een foto van een plank die met riemen aan de muur bevestigd was. Ik wist gelijk: dit wil ik in ons nieuwe huis! En zo geschiedde… Ik vertel je graag hoe ik deze wandplanken gemaakt heb. Het is heel eenvoudig!

Deze wandplank met riemen heeft gelijk een stoere touch aan je interieur. Ik vond het ook erg goed passen bij de vergrijsde blauwe kleur (Denim Drift van Flexa) die we op de muur hebben, die heeft ook wel iets stoers.

Wat heb je nodig?

 • Plank
 • Twee riemen
 • Schroeven
 • Pluggen
 • Boormachine
 • Schroevendraaier
 • Schuurmachine of schuurpapier
 • Beits (optioneel)

Omdat wij een boomstam eettafel hebben, vond ik het wel leuk om de planken aan de wand ook van een boomstamplank te maken. En als het even kon, moet het ook nog een beetje betaalbaar zijn. Na lang zoeken, kwam ik erachter dat de goedkoopste optie een schuttingplank is. Ik kocht een ‘douglas schaaldeel’ van 3 meter bij Hornbach. Ik denk dat je ze in andere bouwmarkten ook wel kunt vinden bij de losse schuttingplanken. Je kunt natuurlijk ook een andere plank gebruiken. Ik liet de grote plank in de bouwmarkt gratis op maat zagen in vier planken van 75 cm lang. Ik had er maar twee nodig dus koos de mooiste twee stukken uit. De overige planken kan ik wellicht later nog gebruiken voor een ander project.

DIY Wandplank Riemen

Hoe ga je te werk?

 1. De planken waren nog helemaal ruw en onbewerkt. Met een schuurmachine maak je ze mooi glad. Het boomschors haalde ik eraf. Ik vond dat schors opzicht wel leuk, maar het brokkelde al snel af en dat maakte het niet zo mooi. Daarom besloot ik om het maar helemaal te verwijderen.
 2. Ik wilde de planken iets donkerder van kleur. Daarom heb ik ze ook nog even gebeitst. Je hebt verschillende soorten en kleuren beits, dus kies degene die het best bij jouw project past.
 3. Bij Action kocht ik vier lederen riemen; twee voor elke plank. Ik koos voor de cognackleur omdat onze stoelen ook die kleur zijn. Zo kon ik die kleur weer mooi terug laten komen. Let erop dat de riemen dezelfde lengte hebben!
 4. Vervolgens bepaal je op welke hoogte de planken moeten komen en teken je af waar de schroeven moeten komen (bovenaan bij de riemen). Je hoeft in principe maar twee gaten te boren.
 5. Daarna is het een kwestie van boren, pluggen erin en de riemen vastschroeven. Zorg ervoor dat de riemen gelijk hangen. Let hierbij op de gesp van de riem. Tip: als je niet wil dat de schroef zichtbaar is, zet hem dan vast aan de binnenkant van de riem. Dan valt hij bijna niet op.
 6. Tenslotte leg je de plank er los in (of je zet deze ook nog aan de onderkant vast met extra schroeven, maar dit heb ik niet gedaan) en is de wandplank klaar!

Laura's Life 9 verhuisupdate

Ik ben zelf helemaal niet zo handig, maar dit is echt niet moeilijk! En ik heb al enorm veel leuke opmerkingen gehad op m’n plankjes :smile:

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.