Zwanger

Ik ben even een tijdje afwezig geweest op mijn blog. Dat was niet zonder reden. Want ein-de-lijk kan ik het met jullie delen en van de daken schreeuwen: ik ben ZWANGER! En dan staat je wereld toch wel even op z’n kop. Op het moment dat ik dit schrijf ben ik precies 13 weken zwanger. Het spannende en kritieke eerste trimester zit er dus al op! Ik deel graag mijn ervaringen van die eerste weken met je.

Rob en ik wisten al een tijdje dat we graag ouders wilden worden. Nu dat we getrouwd en verhuisd zijn naar een grotere woning leek het ons wel een mooi moment om aan kinderen te beginnen. Als dat wilde lukken tenminste, want dat weet je natuurlijk nooit.

Eerste zwangerschap

Iets meer dan een jaar geleden stopte ik met de pil. Als ik kort daarna zwanger zou worden dan zou dat natuurlijk super zijn, maar als het iets langer zou duren dan was dat ook niet erg. Ongeveer een half jaar later was het raak. Dolbij waren we. Helaas is die zwangerschap geëindigd in een miskraam. Tijdens de eerste controle bij de verloskundige bleek het vruchtzakje leeg te zijn. Op zo’n moment ga je van dolblij naar enorm teleurgesteld en verdrietig in minder dan een seconde. Misschien dat ik op een later moment in een apart artikel nog uitgebreider in ga op deze miskraam (en hoe het verder verliep). In deze blogpost wil ik me graag richten op het positieve: want een half jaar na die miskraam was het gelukkig weer raak!

Door die eerdere miskraam merkte ik dat ik deze keer minder blij was dan die eerste keer. Natuurlijk waren we superblij dat het weer gelukt was, maar je gaat een heel onzekere tijd tegemoet en die miskraam van de vorige keer bleef in mijn hoofd zitten. Wat als het nu weer niet goed is?

De dagen tot de eerste controle leken voorbij te kruipen. Toen het eindelijk zo ver was en we dit keer wél goed nieuws te horen kregen, was dat zo’n opluchting! Natuurlijk kan er de weken daarna, en zelfs nu nog, van alles mis gaan maar dit was in ieder geval al een heel mooi begin! De controles die volgden waren gelukkig ook allemaal goed en nu de 12 weken voorbij zijn, en daarmee de kans op een miskraam een stuk kleiner is, kunnen we pas echt een beetje genieten van deze zwangerschap.

Zwangerschapskwaaltjes

Ik mag mezelf gelukkig prijzen dat ik deze eerste weken nauwelijks last heb gehad van zwangerschapskwaaltjes. Ik was alleen heel erg moe. Next level moe. Ik denk dat dit de voorbereiding is op wat komen gaat en als je eenmaal moeder bent, je naar het volgende level gaat :wink: . Waar ik normaal moeilijk in slaap val, kon ik nu gerust ‘s middags een dutje doen. Dat deed ik voorheen echt nooit. Nu het eerste trimester erop zit, merk ik dat ik langzaam mijn energie weer terug krijg. Daarnaast ben ik bij vlagen een beetje misselijk geweest, maar als ik dan iets at dan ging het over. Het is nooit zo erg geweest dat ik moest overgeven, gelukkig! Verder heb ik last van wat kleine zwangerschapskwaaltjes die eigenlijk geen naam mogen hebben. Ik voel me goed!

Ik zou nog eindeloos door kunnen schrijven, maar ik denk dat dit wel voldoende is voor een eerste update  :cute: . Mochten er moeders zijn met (baby)tips, aanraders, musthaves, do’s en don’ts… laat het me vooral weten!

Ik ga weer even terug naar mijn roze/blauwe (wat denken jullie?!) wolk … :blinkhearts:

Liefs, Laura

11 thoughts on “ZWANGER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.