Ik wilde eerst geen speciale gender reveal doen, net zoals ik eerst gewoon wilde wachten tot de 20-weken echo om te weten te komen of we een jongen of een meisje zouden krijgen. Maar toen begon het opeens te kriebelen… We waren allebei toch wel erg nieuwsgierig en maakten met 16-weken zwangerschap snel een afspraak voor een geslachtsbepalende echo. En daarna maakte ik ook maar gelijk een gender reveal taart om het nieuws met onze directe familie te delen. Wil jij ook weten of wij een zoon of dochter krijgen? Lees dan verder. Ik deel ook een supereasy recept voor de gender reveal taart die ik maakte!
Een echt grote gender reveal party wilde we nog steeds niet, maar we vonden het wel leuk om onze ouders uit te nodigen om er zo toch een speciaal moment van te maken. Ik bakte een simpele taart, die er toch nog best impressive uit zag.
Dit heb je er voor nodig:
- Dr. Oetker Basismix voor biscuittaart (ja, een bakmix. Ik ging zoals gezegd voor makkelijk en snel)
- 5 eieren
- 50 ml water
- roze of blauwe kleurstof
- 350 gr aardbeienjam
- 400 ml slagroom
- 4 el suiker
- 400 gr mascarpone
- 2 pakken lange vingers
- roze en blauwe muisjes
En verder:
- Beslagkom
- Mixer
- Springvorm (ik gebruikte er eentje van Ø 24cm)
- Boter of spray om in te vetten
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Doe de mix, eieren en water in een beslagkom en mix in 5 minuten tot een luchtig beslag. Voeg aan het einde de kleurstof toe en meng deze door het beslag
- Vet de springvorm in met wat boter of bakspray. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Stort het beslag in de vorm.
- Bak de taartbodem 30 tot 40 minuten in de oven.
- Laat de taart 10 minuten in de springvorm afkoelen. Verwijder vervolgens de springvorm en laat de taart volledig afkoelen.
- Nu gaan we het slagroom-mascarpone mengsel maken. Doe de slagroom in een vetvrije kom samen met de suiker. Klop de slagroom stijf. Spatel daarna de mascarpone (op kamertemperatuur) er doorheen. Meng tot het een geheel is geworden.
- Snijd de afgekoelde taartbodem doormidden en bestrijk één helft met de aardbeienjam.
- Bestrijk vervolgens de andere helft met het slagroom-mascarpone mengsel. Leg de twee helften weer op elkaar.
- Smeer nu de buitenkant (bovenkant en zijkant) van de taart in met de rest van het slagroom-mascarpone mengsel.
- Plak de lange vingers rechtop tegen de zijkant van de taart. Verdeel de muisjes in twee helften over de bovenkant van de taart.
- Veel plezier met aansnijden!
Ben je benieuwd welke kleur onze taart aan de binnenkant had?
Roze!
Oke, dit is niet de beste foto ooit maar in al mijn enthousiasme was ik helemaal vergeten een foto te maken van de binnenkant van de taart :blush: Ik had er bewust voor gekozen om alleen de taartbodem te kleuren en niet de vulling omdat ik bang was dat je anders tijdens het aansnijden al wat kleur van de room aan het mes zou zien zitten. Dat was nu niet het geval dus het bleef tot het laatste moment spannend!
Wij verwachten dus in mei een meisje! Superleuk! :blinkhearts:
Heb jij wel eens een gender reveal gedaan of meegemaakt?
Een super dikke proficiat met jullie zwangerschap! :yay:
2020 wordt voor jullie een onvergetelijk jaar! :smile:
wil deze taart maken maar hoe heb je deze bewaard? Ik wil hem een dag van te voren maken maar ben bang dat de langevingers slof worden in de koelkast.
Ik heb hem op de dag zelf gemaakt want het was niet veel werk. Een dag eerder maken kan best denk ik, al heb je inderdaad wel kans dat de lange vingers een beetje zacht worden. Maar voor de smaak maakt dat niet uit. Het is misschien zelfs wel makkelijker eten :)
Welke kleurstof heb je gebruikt?
Van Dr. Oetker :)
Voor hoeveel personen is de taart ongeveer?
Ik zou zeggen voor ongeveer 10 personen 😊