De grote billendoekjes test

Categoriën Testjes
Billendoekjes test

Toen ik 3 jaar geleden de naam van mijn blog veranderde van Beauty Addicts naar Liefs Laura, deed ik dat voornamelijk omdat ik niet alleen over beauty wilde bloggen maar over alles wat me bezig houdt en wat ik leuk vind. Dat is nog steeds beauty, maar ook food, reizen, fashion, lifestyle en nu ook: het moederschap. De komst van een baby in je leven is een grote verandering. Opeens ben je verantwoordelijk voor een minimensje dat 24/7 van jou afhankelijk is. Je leven staat nu in het teken van voedingen, troosten, knuffelen met je baby, slaapjes en luiers verschonen. En dus ook: billendoekjes. En daar heb je heel veel soorten van. Ik heb heel veel varianten geprobeerd en in dit artikel deel ik mijn ervaringen.

Ik heb de volgende merken billendoekjes getest: Kruidvat, Zwitsal, Neutral, Waterwipes, Pampers Aqua Pure en Babylove (DM Duitsland). Ik heb hierbij gelet op de volgende dingen: verpakking, gebruiksgemak, vochtigheid en irritaties.

Billendoekjes test

Kruidvat Lotion Billendoekjes – €1,89 – 80 stuks (€0,02 p/s)

Over de luiers van Kruidvat ben ik erg tevreden. Ze zijn betaalbaar, sluiten goed aan en lekken niet door. Ik was dan ook benieuwd of de billendoekjes net zo goed waren. Op deze foto zie je een kleine verpakking die in één van de zwangerschapsboxen zat, maar ik heb ook een grote verpakking gehad (die was al op voordat ik de foto gemaakt had). Het kleine formaatje is overigens makkelijk om mee te nemen in de luiertas, zeker als je daar niet veel ruimte in hebt. De billendoekjes vliegen er echter doorheen, dus ik merk dat ik toch liever een groot pak meeneem. Maar hoe zijn deze in gebruik?

Verpakking: De verpakking sluit je af met een sluitstrip. Deze sluit na vele malen openen nog steeds goed.

Gebruiksgemak: Billendoekjes wil ik het liefst met één hand uit de verpakking kunnen halen zodat ik mijn andere hand vrij heb voor de baby. Ik merk dat ik bij deze doekjes vaak meerdere doekjes uit de verpakking trek als ik dit met één hand doe.

Vochtigheid: Ik merk dat ik de doekjes wat aan de droge kant vind. Ik heb liever doekjes die écht goed vochtig zijn, dat vind ik persoonlijk beter werken. Het pak met de sluiting naar beneden bewaren, helpt iets maar nog zijn de doekjes niet vochtig genoeg naar mijn smaak. Hierdoor heb ik er meer nodig dan bij de doekjes die wel goed vochtig zijn.

Irritatie: Een enkele keer gebruik, zorgt niet voor rode billetjes. Maar wanneer ik de doekjes langere tijd gebruik, merk ik wel lichte irritatie op de billetjes op. De geur van de doekjes is aan de zoete kant.

Conclusie: Nee, deze doekjes hebben mij niet kunnen overtuigen. Ze zijn wel goedkoop, maar ik heb er meer van nodig dan de vochtigere doekjes waardoor ze uiteindelijk niet meer zo goedkoop zijn. Kruidvat heeft ook nog andere varianten billendoekjes, misschien dat die beter bevallen.

Billendoekjes test Zwitsal

Zwitsal – €2,99 – 65 stuks (€0,05 p/s)

Verpakking: Ook deze verpakking sluit met een sluitstrip. Hij plakt goed waardoor de doekjes niet uitdrogen.

Gebruiksgemak: De doekjes komen gemakkelijk uit de verpakking. In tegenstelling tot de meeste doekjes van andere merken uit deze test, komen bij Zwitsal de doekjes wél één voor één uit de verpakking. Fijn! Ook zijn ze lekker dik, wat ik persoonlijk wel fijn vind werken. Ze maken de billetjes goed schoon en ruiken heerlijk naar de bekende zwitsalgeur.

Vochtigheid: De doekjes van Zwitsal zijn gemiddeld qua vochtigheid. Niet zo droog als die van Kruidvat bijvoorbeeld, maar ook niet zo vochtig als bijvoorbeeld Waterwipes.

Irritatie: Ons kindje heeft gelukkig niet zo’n gevoelig huidje, dus irritatie treed bij de meeste billendoekjes uit deze test nauwelijks op. Zo ook bij deze niet.

Conclusie: Het fijne aan deze doekjes vind ik dat ze één voor één uit de verpakking komen, goed vochtig zijn en de zwitsalgeur blijf ik toch ook erg lekker vinden.

Billendoekjes test Zwitsal Sensitive

Zwitsal Sensitive – €2,99 – 57 stuks (€0,05 p/s)

Verpakking: De verpakking is gelijk aan de normale versie van Zwitsal; hij sluit af met een sluitstrip.

Gebruiksgemak: Ook het gebruiksgemak verschilt niet van de normale versie. Ook hier komen de doekjes één voor één uit de verpakking en maken ze de billetjes goed schoon.

Vochtigheid: De vochtigheid is ook hetzelfde als de normale versie. Gemiddeld, als ik het vergelijk met de andere doekjes uit deze test.

Irritatie: Het verschil met de normale Zwitsal doekjes zit hem in het feit dat aan de Sensitive versie een druppel olie en kamille is toegevoegd, wat extra verzachtend zou moeten werken. Zelf merk ik geen verschil met de normale versie. Ook de geur is nog steeds dezelfde bekende zwitsalgeur.

Conclusie: Bij ons kindje merk ik geen verschil tussen de normale Zwitsal billendoekjes en deze Sensitive versie. De prijs per verpakking is hetzelfde, maar bij de Sensitive versie zitten er 8 doekjes minder in wat ze per stuk nét iets duurder maakt.

Billendoekjes test Waterwipes

Waterwipes – €3,49 – 60 stuks (€0,06 p/s)

Verpakking: De verpakking sluit met een harde sluitstrip die na vele malen gebruik goed blijft afsluiten.

Gebruiksgemak: Wat zijn deze doekjes ontzettend fijn in gebruik. Ze komen per stuk uit de verpakking waardoor je je andere hand vrij hebt voor je baby. Ze zijn erg vochtig (vind ik prettig), stevig en hebben een fijn formaat. Ik heb er maar 2 (soms 3) van nodig voor poepluiers.

Vochtigheid: Jep, deze doekjes zijn érg vochtig. Daar moet je van houden, maar persoonlijk vind ik dat erg fijn werken.

Irritatie: 0,0 irritatie te bekennen bij onze kleine. Dat is ook niet gek, want van alle billendoekjes uit deze test bevatten die van Waterwipes de minste ingrediënten. Om precies te zijn slechts 2: 99,9% gezuiverd water en 0,01% grapefruit extract. Hier kan zelfs de meeste gevoelige huid tegen.

Conclusie: Wát een fijne doekjes zijn dit! Goed vochtig, stevig, fijn formaat, zacht voor het huidje en fijn in gebruik. Toegegeven, ze zijn prijzig dus het liefst sla ik ze in als ze in de aanbieding zijn.

Billendoekjes test Pampers Aqua Pure

Pampers Aqua Pure – €2,99 – 48 stuks (€0,06 p/s)

Verpakking: De verpakking sluit met een klepje. Erg handig, want zo drogen de doekjes niet uit en je hoeft ze niet in een speciale box te bewaren. Het klepje opent en sluit gemakkelijk met één hand.

Gebruiksgemak: Helaas trek ik ook bij deze verpakking meerdere doekjes in één keer eruit als ik maar één hand gebruik. Ze zijn wel lekker stevig.

Vochtigheid: De doekjes zijn goed vochtig. Ik heb er vaak maar één van nodig om de boel schoon te maken. Bij poepluiers twee tot drie. De doekjes zijn dan wel wat duurder per stuk, maar per saldo ben je niet veel duurder uit dan goedkopere doekjes waar je er per keer meer van nodig hebt.

Irritatie: Deze doekjes geven geen irritatie op de billetjes van ons kindje.

Conclusie: Erg fijne doekjes! De verpakking, de vochtigheid, geur, geen irritatie… Alleen de prijs, die is wat minder. Zeker wel de moeite waard om te kopen als ze in de aanbieding zijn (en dat is best vaak).

Billendoekjes test Babylove DM

Babylove (DM) – €0,83 – 80 stuks (€0,01 p/s)

Verpakking: Maarliefst 80 stuks zitten er in een verpakking. Dat is veel! De verpakking sluit met een sluitstrip. Na veelvuldig gebruik merk ik dat deze minder goed werkt.

Gebruiksgemak: Ook bij deze doekjes trek ik weer een hele rits doekjes eruit als ik het met één hand probeer te doen…

Vochtigheid: Qua vochtigheid zijn ze te vergelijken met die van Kruidvat. Voor mij persoonlijk te droog. Ik heb er vaak 3 tot 4 (en soms wel 5) van nodig om de boel goed schoon te maken.

Irritatie: Omdat de doekjes wat aan de droge kant zijn, merk ik dat er eerder irritatie optreedt. Gelukkig niets wat een beetje zinkzalf niet kan verhelpen. De geur kan mij ook niet echt bekoren…

Conclusie: Deze doekjes zijn te koop in Duitsland bij de drogist DM. Ik hóu van DM! Veel producten zijn zo veel goedkoper dan bij ons en hun huismerk verzorgingsproducten (Balea) zijn ook super goedkoop én erg fijn. Helaas geldt dat wat mij betreft niet voor deze billendoekjes. Te droog, zorgt voor lichte irritatie op de billetjes en gewoon niet prettig in gebruik. Wel lekker goedkoop. Dus mocht je een keer in Duitsland bij de DM zijn dan zou ik gewoon een pakje meenemen om te proberen. Wie weet werken ze voor jou wel!

Billendoekjes test Huggies Pure

Huggies Pure – €1,00 – 56 stuks (€0,02 p/s)

Verpakking: De verpakking sluit je af met een harde strip. Ik merk wel dat hij na veel gebruik niet zo goed meer sluit waardoor het bovenste doekje uitdroogt. Dat is jammer. Voor de liefhebber: op deze billendoekjes staan schattige beertjes. Maakt het verschonen nét even iets leuker.

Gebruiksgemak: De doekjes komen één voor één uit de verpakking, wat erg prettig werkt. Ze zijn lekker dik en maken goed schoon. Wel valt het me op dat de doekjes makkelijk scheuren omdat ze niet ‘rekbaar’ zijn zoals andere doekjes.

Vochtigheid: Hoewel de doekjes in eerste instantie niet héél erg vochtig aanvoelen, maken ze wel goed schoon.

Irritatie: Wederom geen irritatie te bekennen bij onze baby.

Conclusie: Ik kan er niet echt de vinger op leggen, maar op één of andere manier kunnen deze doekjes mij niet echt bekoren. Ze zijn prima, maar geen favoriet.

Billendoekjes test

Eindconclusie

Alles wat ik hierboven heb beschreven, is gebaseerd op mijn eigen ervaringen en ons kindje. Het kan natuurlijk zijn dat jij helemaal niet van vochtige doekjes houdt of dat jouw kindje een heel gevoelige huid heeft waardoor jouw ervaring toch anders is. Zo heeft ieder z’n eigen voorkeur.

De absolute winnaars voor mij zijn Waterwipes en Pampers Aqua Pure. Allebei erg vochtig, dik en stevig wat voor mij gewoon heel goed werkt. De doekjes van Waterwipes komen daarnaast ook nog eens één voor één uit de verpakking en zijn qua ingrediënten het meest neutraal. Ze bevatten slechts 2 ingrediënten: 99,9% gezuiverd water en 0,01% grapefruit extract. Dit maakt ze voor mij de favoriet. Ze zijn wel de duurste uit de test, maar daar staat tegenover dat ik minder doekjes per keer nodig heb dan bij de goedkopere doekjes, waardoor het prijsverschil te verwaarlozen is. Bovendien heb ik onlangs gebruik gemaakt van een aanbieding waardoor ik voor een 3-pack Waterwipes slechts 5 euro betaalde in plaats van 10 euro. Score! Dat is sowieso een tip: sla groots in als je favoriete billendoekjes in de aanbieding zijn want ze vliegen er doorheen.

En dan te bedenken dat er nóg meer merken billendoekjes zijn… Misschien over tijdje deel 2?

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.