Stokke Tripp Trapp: van newborn naar babyset

Categoriƫn Lifestyle
Stokke Tripp Trapp Baby set

Een paar maanden geleden schreef ik al over de Stokke Tripp Trapp meegroeistoel en hoe geweldig ik hem vind. We gebruikten toen nog de newbornset maar inmiddels is onze dochter al weer 10 maanden en kan ze al een hele tijd zelfstandig zitten. Ze begint nu zelfs met staan. Toen ze eenmaal goed kon zitten, zijn we overgestapt van de Stokke newbornset naar de babyset. In deze blog deel ik graag mijn ervaring.

Stokke Tripp Trapp Babyset

Toen Sophie zelf kon gaan zitten (met 7 maanden) was het tijd om de newbornset te vervangen door de babyset. Dat maakte het geven van hapjes/vast voedsel ook een stuk makkelijker. We hadden al eerder geoefend met zittend eten geven maar zolang een kindje nog niet zelf tot zit kan komen, schijnt het ook niet goed te zijn om dat heel vaak te doen. Nu ‘mocht’ dat dus wel. En leuk dat ze het vindt! Ze heeft nu nog meer het gevoel dat ze onderdeel is van het gezelschap dat aan tafel zit. Dat komt ook doordat je de Stokke Tripp Trapp helemaal aan tafel kunt aanschuiven. Je kindje kan zo ook zelf eten pakken en in zijn/haar mondje stoppen. Al is dat hier nog vaak een kliederboel :wink: . Wel gezellig!

Stokke Tripp Trapp Baby set

Het omzetten van de Stokke Tripp Trapp newbornset naar babyset was echt zo gebeurd. De newbornset haal je er zo af en de babyset klik je er gemakkelijk op. Vergeet ook niet de glijders om de stoelpoten te schuiven voor de veiligheid en het voetenplankje op de juiste hoogte te zetten.

Er zijn ook kussensets te koop voor de stoel. Wij hebben er eentje in de de kleur Timeless Grey. Ik vind de kussenset erg handig. Ik heb het idee dat Sophie hierdoor net iets steviger zit, zeker toen ze nog maar net kon zitten. Bovendien lijkt het me voor haar ook gewoon lekkerder zitten. De kussentjes zijn gemakkelijk afneembaar met een vochtige doek. Dat is zeker een groot pluspunt, want er wordt hier nogal wat geknoeid.

Stokke Tripp Trapp Baby set placemat

Andere accessoires die je i.c.m. de babyset zou kunnen gebruiken zijn o.a. het tafelblad en het harnas (voor extra veiligheid).

Ik ben nog steeds zo blij dat wij de keuze hebben gemaakt om de Stokke Tripp Trapp als stoel voor Sophie te gebruiken. Ze zal in deze babyset zitten tot ze ongeveer 3 jaar is. Daarna is de babyset niet meer nodig en kan ze gewoon op de stoel gaan zitten en pas je het voetenplankje a.d.h.v. de lengte van je kind aan. Echt een stoel voor het leven!

Ontwerp Tripp Trapp: Peter Opsvik

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.