4 ideeën voor een schoolreisje in de buitenlucht

Categoriën Lifestyle, Travel

We hebben een bijzonder jaar achter de rug; scholen open, scholen dicht, bijna geen mogelijkheden tot groepsactiviteiten. Je moet in tijden van een pandemie dus aardig creatief zijn om een schoolreisje te bedenken. En dat terwijl onze koters dat juist zo verdiend hebben na zo’n jaar. Steeds vaker vragen scholen input aan de ouders voor het bedenken van een schoolreisje. Daarom deel ik 4 ideeën met je voor een schoolreisje in de buitenlucht. Misschien zit er een idee bij voor het schoolreisje van jouw kind?

Fietsschoolreisje

In de coronatijd is het fietsschoolreisje erg in populariteit gestegen. Naast dat het natuurlijk gezond is voor kinderen om lekker buiten te fietsen, heb je ook minder te maken met de coronamaatregelen. En ondertussen leren ze nog meer over de verkeersregels ook! Er zijn georganiseerde fietsschoolreisjes die je kunt boeken. De kinderen worden dan in de ochtend opgehaald met een bus met aanhanger; hun eigen fietsen gaan dan mee naar de bestemming. Uiteindelijk gaan ze dan onder begeleiding een route fietsen die onderweg kan worden onderbroken door spelletjes of bezienswaardigheden. Laat dan rugzakjes bedrukken met de naam van jullie school zodat de kinderen elkaar niet zo snel uit het oog verliezen tijdens het fietsen.

Actief uitje

Je kunt een schoolreisje ook omtoveren in een soort sportdag in de openlucht. Het mooie weer komt er weer aan dus dan is het al helemaal een goed idee. Kinderen houden ervan om lekker actief bezig te zijn en hier kun je als school goed op inspelen. Je hoeft alleen een goede locatie uit te zoeken en daar verschillende activiteiten plannen voor de leerlingen. Het mooiste zou zijn als je een locatie kunt vinden waar je bijvoorbeeld tegelijkertijd water, bos en een grasveld hebt. Zo kun je de activiteiten laten aansluiten op de locatie. Denk bijvoorbeeld aan mountainbiken of wandelen in het bos, een vlot bouwen op het water en voetballen of spelletjes doen op het grasveld.

Dierentuin

De dierentuinen zijn weer open! Wat vinden kinderen nou leuker dan naar allemaal verschillende beesten kijken? Door een dierentuin te bezoeken kunnen kinderen veel leren over dieren en de natuur. Voor ouders die zich nog niet zo prettig voelen bij het idee dat hun kleintje moet deelnemen aan een groepsactiviteit is dit dan ook een goede oplossing, omdat het toch vooral buiten plaatsvindt. Je kunt een schoolreisje naar de dierentuin nog wat meer diepgang geven door er een soort spelelement of leselement in te verwerken. Katoenen tassen bedrukken met de namen van de leerlingen of de naam van de school kan dan ook leuk zijn. Doe hier wat te drinken, wat fruit of koekjes in en deel ze uit; dan kunnen de leerlingen dit gezellig samen in de pauze opeten en drinken.

Het water op

Kinderen houden van water; dat merk je bijvoorbeeld in de zomer tijdens de vakantie, als ze het liefst zo veel mogelijk het zwembad induiken. Ook hier kun je op inspelen. Het is natuurlijk maar net wat voor de school het handigst is; bevinden jullie je dicht in de buurt van de grote stad? Kies dan voor een rondvaart in de gracht. Staat jullie school meer in de buurt van het platteland en de natuur? Dan kun je gaan voor bijvoorbeeld zeilen of kanovaren. Als er een openluchtbad bij jullie in de buurt is dan zou je ook kunnen informeren of er daar de mogelijkheid is om een klas te ontvangen.

Waar gaat jullie schoolreisje naartoe dit jaar?

Advertorial

Liefs, Laura

1 thought on “4 ideeën voor een schoolreisje in de buitenlucht

  1. Super leuke ideeën! Zelf ben ik juf en heb ik bijna alles al gedaan, behalve het water op met de kinderen. Dat staat nu zeker op mijn lijstje. Ook erg handig om tassen te bedrukken zodat ze hun lunch niet door elkaar halen.

    Groetjes,
    Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.