Wat doe je met je tuin deze zomer?

Categori├źn Living

Sommige mensen hebben echt zin in de zomerse make-over voor de tuin. Lekker veel bloeiende planten en genoeg groen om het lekker koel te houden. Kriebelt het bij jou ook al om aan de slag te gaan? Mooi! In dit artikel geef ik je graag wat tips om je op weg te helpen met je tuinmetamorfose.

In de zomer biedt je groene tuin verkoeling

Zelf zetten wij vaak een zwembadje in de tuin ter verkoeling in de zomer. Maar ook zonder water is het in een tuin met veel groene planten een stuk koeler dan in een tuin met bestrating. Dat komt doordat planten het zonlicht absorberen en tegelijkertijd bieden hun bladeren schaduw. De meeste stenen en tegels worden juist heet doordat de zon er de hele dag op staat. Hebben wij dan zelf helemaal geen bestrating in de tuin? Jawel hoor, wij hebben keramische tegels in de achtertuin en die blijven juist koel in de zomer!

Eerst een ontwerp, dan aan het werk

Uiteraard is je huidige tuin niet meteen overbodig geworden als je plannen maakt voor een make-over. Je kunt hier zeker wel de nuttige en mooie delen van bewaren voor de komende zomer. Het is alleen wel belangrijk dat je de verschillende onderdelen goed in kaart brengt om te bepalen wat je ermee wil doen en of ze goed passen bij je nieuwe plannen. Maak ook zeker even een eigen tuinontwerp met de beschikbare online tools, of gewoon met potlood op papier. De inspiratie die je online vindt (Pinterest en Instagram zijn hiervoor fantastisch!) helpen je om alles goed in beeld te krijgen.

Weet je al welke planten je wil?

Een groot voordeel van onze huidige tijd is dat je niet veel moeite hoeft te doen om in huis te halen wat je wilt hebben. De mooiste tuinplanten koop je eenvoudig online. Als je het juist leuk vindt om door een tuincentrum te lopen, dan kun je daar natuurlijk ook genoeg inspiratie opdoen. Van vaste planten tot tuinplanten in potten: er is van alles mogelijk om je tuin groener maken. Wil je graag plantenbakken in de tuin of op je balkon? Klimplanten aan de muur of schutting? Het kan allemaal.

Maak het af met de juiste sfeer

Naast de nieuwe planten denk je vanzelfsprekend ook na over de kleine dingen die voor de juiste sfeer zorgen. Eten jullie bijvoorbeeld vaak buiten of zit je onder een overkapping? Dan wil je vast en zeker de perfecte verlichting regelen voor in je tuin. Daarmee kun je avonden lang gezellig zitten met veel plezier. Sfeerlichtjes en antimuggenkaarsen horen er ook bij natuurlijk. Verlichting zorgt absoluut voor sfeer in je tuin.

Is jouw tuin al zomerklaar? Of heb je nog mooie plannen?

Advertorial

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.