4 tips om koffie te leren drinken

Categoriën Food
Koffie leren drinken

Nederland is natuurlijk een echt koffieland en er zijn dan ook meerdere momenten per dag waarop we een lekkere kop voor onszelf zetten. Maar sommige mensen kunnen maar niet wennen aan de toch wel een beetje bittere smaak van koffie. Ben jij zo iemand? In dit artikel geef ik je wat tips zodat jij misschien binnenkort ook van je welverdiende kopje koffie kunt genieten!

Laat ik voorop stellen dat je natuurlijk niet koffie móet leren drinken. Een leven zonder koffie is ook helemaal prima. Maar sommige mensen willen wel, alleen weten ze niet zo goed hoe ze moeten beginnen. Voor hen dus een aantal tips.

Kwestie van wennen

Voordat je begint met het leren drinken van koffie is het goed om te weten dat het in het begin vooral een kwestie van wennen is. Koffie heeft nou eenmaal een hele uitgesproken smaak! Daarom is het verstandig om te beginnen met bijvoorbeeld een cappuccino of latte macchiato. Deze koffievarianten bevatten een aardige hoeveel het melk en luchtig schuim waardoor de koffiesmaak afgezwakt wordt. Je kunt natuurlijk ook een beetje suiker of een zoetje toevoegen. Daarnaast heb je tegenwoordig ook leuke (alcoholvrije) siropen die je door je koffie kunt doen, zoals caramel-, vanille- of kaneelsiroop!

Koffie leren drinken tips

Kies je sterkte

Als je eenmaal gewend bent aan de smaak van koffie kun je gaan uittesten welke sterkte er bij je past. Sommige mensen zweren namelijk bij een heerlijke sterke koffie! Als je koffiepads gaat kopen zul je erachter komen dat je uit veel verschillende sterktes kunt kiezen, zoals bijvoorbeeld ‘originale’, ‘intenso’ of ‘extra forte’. Ook in dit geval kun je, als je de koffiesmaak toch nog iets te sterk vindt, kiezen voor koffiepads met cappuccino- of mokkasmaak.

Maak het leuk

Wist je dat je van koffiedrinken een echt feestje kunt maken? Je kunt namelijk hele leuke varianten maken met koffie. Zo kun je in de herfst bijvoorbeeld genieten van een ‘Pumpkin Spice Latte’. In dit geval worden er melk en pompoentaartkruiden toegevoegd en soms zelfs slagroom! Of een Chai Latte is ook lekker; dit is een verzamelnaam voor koffie met warme melk en Oosterse kruiden.

Be the barista

Als je eenmaal gewend bent aan koffie en echt geïnteresseerd raakt in de verschillende soorten is het leuk om een echte bonenmachine aan te schaffen. Je kunt dan koffiebonen kopen die vers worden gemalen als je koffie gaat zetten. Ook deze bonen zijn te verkrijgen in verschillende roasts. Kies bijvoorbeeld voor dark roast of slow roast koffiebonen. Afhankelijk van hoe uitgebreid je machine is kun je misschien zelfs melk opschuimen en cappuccino’s maken en espresso’s en ristretto’s uitproberen!

Extra tip: in plaats van zelf alle benodigdheden voor koffie in huis te halen kun je in het begin ook verschillende soorten koffie uitproberen bij koffietentjes in de stad. Ook erg leuk!

Advertorial

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.