ROOM TOUR: Sophies nieuwe peuterkamer

Categoriën Lifestyle
Sophies nieuwe peuterkamer

Wie mij niet volgt op Instagram heeft dit nieuws waarschijnlijk compleet gemist, maar in januari 2022 verwachten wij ons tweede kindje! Opnieuw een meisje, zo leuk! Met een tweede op komst, leek het ons handig om onze oudste dochter Sophie te verhuizen naar een andere kamer zodat de baby te zijner tijd in Sophies oude kamer kan. Sophies nieuwe kamer is een echte peuterkamer grote meisjes kamer. Althans zo verkopen we het aan haar :wink: . Ik deel graag wat fotootjes!

Sophies nieuwe peuterkamer

Het bed was misschien nog wel de lastigste keuze. Want we hadden verschillende opties:

  1. Haar oude ledikantje meeverhuizen naar de nieuwe peuterkamer
  2. Een peuterbed of meegroeibed aanschaffen
  3. Een nieuw ledikantje kopen

We kozen voor de laatste optie. Overigens wel eentje waarbij de zijkant vervangen kan worden door een valhekje of er volledig afgehaald kan worden. Drie varianten dus en dat leek ons ideaal. Voor de geïnteresseerden: het is de MYLLRA van Ikea. Voor een peuterbed is ze nu eigenlijk nog te klein. Ze beweegt zo veel in haar slaap dat ik het voor nu wel een fijn idee vindt dat ze gewoon geborgen ligt en volgens mij vindt ze dat zelf ook wel prettig. Maar over een paar maanden is ze natuurlijk alweer een stukje ouder en groter, en zal ze het fijn vinden om zelf in bed te kunnen kruipen. En wij zouden dat ook fijn vinden overigens, want ze wordt zwaar :wink: . Overigens is de bodem ook in hoogte verstelbaar, maar die stond bij haar oude ledikant ook al geruime tijd op de laagste stand dus bij deze ook.

De reden dat we haar oude ledikant niet meeverhuizen is omdat we verwachten dat ze daar snel uitgegroeid zal zijn (bij dat bed kan de zijkant niet verwijderd worden). Er zal dus hoe dan ook binnenkort een nieuw bed aangeschaft moeten worden, maar dat is nu nog iets te vroeg. Deze 3-in-1 variant leek ons daarom ideaal.

Sophies nieuwe peuterkamer

In haar nieuwe kamer hebben we als eye catcher dit geweldige behang van Photowall. Het behang in haar vorige kamer kwam daar ook vandaan en daar zijn we zo tevreden over die keuze gauw gemaakt was. We wisten al snel dat het iets met dieren moest worden, want daar is ze dol op. We kozen voor deze giraffe en olifant, zo schattig! Wat ik zo fijn vind aan Photowall is dat ze heel gemakkelijk en snel een design voor je kunnen aanpassen. Dat hebben ze de vorige keer voor ons gedaan en nu weer. Op het originele ontwerp van dit behang stonden namelijk vier dieren afgebeeld: een koala, giraffe, luiaard en olifant. Wij wilden graag alleen de giraffe en olifant (vonden wij leuker en kwam beter uit op deze muur) en dat was binnen no time gefixt. Superfijn! Er zitten duidelijke instructies bij hoe je het behang het beste aanbrengt en als zelfs wij dat kunnen, dan kan iedereen het :wink: .

Mocht je ook een bestelling bij Photowall willen plaatsen, gebruik dan de code liefslaura25 voor 25% korting op je bestelling! Ze hebben heel veel keus! Ook gave prints, posters en je kunt zelfs behang laten maken van een eigen foto! Hoe tof?! De code is geldig t/m 9 januari 2022.

Verder hebben we in het kamertje een klein bureautje gemaakt waar ze aan kan zitten en spelen. Daarnaast een lade/kist om speelgoed in op te bergen. Beide van de SMÅSTAD lijn van Ikea.

Sophies nieuwe peuterkamer

De kleertjes van Sophie lagen eerste in de commode, maar voor haar nieuwe kamer hebben we een kledingkast aangeschaft. Wederom van Ikea, een combinatie van SMÅSTAD en PLATSA. De kast oogt best smal maar er kan enorm veel in. De combinatie van lades, een roede, planken en mandjes maakt het indelen heel gemakkelijk en veelzijdig.

Op de grond ligt een superzacht (en dan bedoel ik ook echt súperzacht) kleedje, gekocht bij Volero. De wasmand met sterretjes heb ik ooit eens op Ali Express gekocht.

Geboorteposter Gallerix

Om het kamertje nog meer op te leuken hebben we boven haar ledikantje een geboorteposter gehangen. Deze komt van de website Gallerix. Je kunt hierbij de naam van je kindje, geboortetijd, gewicht en lengte invoeren en deze wordt dan afgedrukt op de poster. De afbeelding van de baby wordt ook aangepast op basis van de ingevoerde gegevens (lengte/gewicht van de baby). Leuk!

Poster vos konijn ballonnen

Bij de posters zag ik ook nog deze leukerd (het is de Animals And Balloons No1 Poster) dus die ging ook in mijn winkelmandje. De lijsten komen ook van Gallerix.

Met de code Lauranl30 krijg je trouwens 30% korting op alle posters van Gallerix! Deze code is geldig t/m 29 november 2021.

Nu is het alleen nog de uitdaging om haar in haar nieuwe kamer en nieuwe ledikant te laten slapen. Dat wil nog niet echt lukken :spinning: :sadnope: Gelukkig hebben we nog een aantal maanden de tijd…

Deze blogpost bevat een samenwerking met Photowall en Gallerix.

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.