Gasten uitnodigen en informeren over je bruiloft: hoe doe je dat?

Categoriën Lifestyle

Als je bruiloft eraan komt, heb je natuurlijk flink wat voorbereidingen te treffen! Een belangrijk onderdeel is het uitnodigen van de gasten, evenals het informeren van de gasten over de precieze vorm van de dag. Doe dit het liefst zo vroeg mogelijk, zodat iedereen de dag vrij kan houden – en dus ook daadwerkelijk aanwezig kan zijn. Lees verder voor handige tips.

Trouwkaarten versturen

Hoe wil je je gasten uitnodigen voor de bruiloft? De populairste manier is nog altijd door trouwkaarten te versturen. Dit is immers de meest persoonlijke manier van uitnodigen. Ook is het een kaartje om een kaartje te ontvangen met de post, met zo’n leuk bericht! De kaarten zijn er in veel soorten en maten te vinden. Je kunt er zelf een ontwerpen. Of kies voor een stukje gemak met een kant-en-klaar kaartje, waarbij je enkel nog de namen en datum invult. Stijlvolle trouwkaarten zijn op elegante wijze gedecoreerd, met bloemen of hartjes erop. De liefdevolle look staat centraal!

Digitale uitnodiging versturen

Vind je het veel gedoe om de kaarten per post te versturen, of is dit iets waar je op wilt besparen? Je kunt uiteraard ook een digitale uitnodiging verzenden. Gebruik hier nog altijd een fraai plaatje of een digitale kaart voor – om in ieder geval enigszins aan de aankleding te denken. Zo is het nog altijd heel leuk om de uitnodiging te ontvangen voor de gasten.

Informatie doorgeven

Denk goed na over de informatie die je in de uitnodiging schrijft. De datum is natuurlijk van belang: je wilt dat iedereen de dag vrijhoudt. Verder kun je de gasten informeren over het specifieke dagdeel waarop ze welkom zijn: vanaf de ceremonie, of pas op het feest bijvoorbeeld. Deel de locatie, het liefst met een specifiek adres. En laat weten wanneer je uiterlijk te horen wilt krijgen of de gasten aanwezig kunnen zijn.

Dresscode benoemen

Nog iets om op het kaartje te schrijven: de dresscode. Dit is natuurlijk geen verplichting, maar het is zeker iets om over na te denken. Het ziet er namelijk tof uit als iedereen in eenzelfde stijl op je bruiloft verschijnt. Van specifieke kleuren tot een thema zoals botanisch, vintage of black tie. Denk erover na of dit past bij jouw bruiloft. En als dit de wens is, geef het dan duidelijk aan de gasten door!

Cadeautips noteren

Het is gebruikelijk om cadeaus te ontvangen tijdens de bruiloft. Heb je specifieke cadeauwensen? Dan is het slim om dit te vermelden op de kaart. Het voelt misschien wat gek om dit aan te geven, maar in werkelijkheid is het juist heel handig. De gasten weten zo wat ze kunnen halen, en jij en je partner kunnen echt blij zijn met de ontvangen presentjes. Dat is toch wel een leuk detail om de feestelijke dag volledig tot een succes te maken.

Advertorial

Liefs, Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.