Einde van een tijdperk

Categoriën Site
the end in sand

We zijn al een maand onderweg in het nieuwe jaar: 2023. Het jaar waarin ik heb besloten om te stoppen met mijn blog LiefsLaura.nl. En da’s voor mij best wel een dingetje.

Als je een vaste volger bent (zijn die er nog? Zo ja, super bedankt!) dan heb je de laatste maanden, of eigenlijk jaren, wel gemerkt dat er weinig updates verschenen op LiefsLaura.nl. Zo nu en dan verscheen er een nieuwe blog online, maar het werd steeds minder. De voornaamste reden daarvoor is dat ik inmiddels moeder ben geworden van twee prachtige dochters. En die vragen nu eenmaal veel tijd en energie. Dat geef ik ze met alle liefde, maar daardoor blijft er wel minder over voor mijn andere kindje; mijn blog. En omdat ik meer duidelijkheid wil geven naar jullie, maar ook naar adverteerders en PR-bureaus waar ik de afgelopen jaren met veel plezier mee samengewerkt heb, schrijf ik deze (voorlopig laatste) blog.

Hoe het ooit begon

Ik begon mijn blog 13 (!) jaar geleden, op 5 november 2009, onder de naam Beauty Addicts. Daar blogde ik vrijwel dagelijks over make-up en huidverzorging en maakte af en toe filmpjes op mijn YouTube kanaal. Ik vond het onwijs leuk om te doen én ik heb er ook heel veel van geleerd. Het duurde niet lang voordat ik in contact kwam met PR-bureaus die mij op de perslijst wilden zetten en pakketjes met producten toestuurden. Mijn eerste perspakketje zal ik nooit vergeten; het kwam van Yves Rocher en ik dacht alleen maar: wauw, gratis make-up! Al snel volgden er nog vele andere merken en perspakketjes. Zelfs zo veel dat ik op een gegeven moment niet meer wist wat ik met zo veel producten moest… Later kwamen daar nog uitnodigingen voor events en persreizen bij. En kon ik zelfs betaalde samenwerkingen opzetten. Iets waar ik nooit aan had gedacht toen ik deze site begon. Omdat ik geld ging verdienen met mijn blog, schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel. Mijn blog was nu opeens een (klein) bedrijf, wauw!

De bezoekersaantallen bleven maar groeien en dit zorgde bij mij voor een lichte presteerdruk. Bezoekers die nieuwe content verwachten, merken die producten opstuurden en bleven informeren of ik iets met de producten ging doen… En ondertussen was ik bezig met mijn masterscriptie aan de Tilburg University, waar ik in 2012 afstudeerde. Daarna ging ik werken en het combineren van een blog en fulltime baan begon steeds lastiger te worden.

Naamsverandering

Hoewel ik dus vanwege die drukte wat minder actief aan het bloggen was, vond ik het nog steeds onwijs leuk om te doen. Af en toe schreef ik eens een blog over iets anders dan beauty. Bijvoorbeeld over een mooie reis of ik deelde een lekker recept. Daar werd enthousiast op gereageerd door jullie en dat zorgde ervoor dat ik meer van dit soort dingen wilde delen. Het voelde voor mij niet goed om hiermee door te gaan onder de naam Beauty Addicts, en daarom veranderde ik op 11 februari 2017 de naam van mijn blog in Liefs Laura. Onder die naam kon ik alles delen wat ik maar wilde. Dat was vaak nog steeds beauty gerelateerd, maar ook fashion, lifestyle, wonen, food, reizen en het moederschap kwamen voorbij.

Ouderschap

Toen ik moeder werd, veranderde alles. Je wereld staat dan echt op z’n kop. Tijd om te bloggen werd nog schaarser, en dat resulteerde erin dat er nog maar een paar artikelen per jaar online kwamen. Daarmee was voor mij duidelijk dat er op dit moment in mijn leven gewoon even geen plek meer is voor mijn blog. Dat wil niet zeggen dat ik het nooit meer oppak, ik hou de deur even op een kier, maar voor nu is het klaar.

Mijn blog voelt een beetje als mijn eerste kindje. Een digitaal kindje. Een kindje dat, door alle content die er de afgelopen jaren op verschenen is, nu groot geworden is en op eigen benen kan staan. Mij niet meer nodig heeft om het te onderhouden. Het is tijd om het los te laten…

Bedankt

Ik wil alle PR-bureaus, merken en andere bedrijven bedanken voor de fijne samenwerkingen de afgelopen jaren. Bedankt voor jullie vertrouwen en het prettige contact. We weet spreken we elkaar in de toekomst nog eens.

Tot slot wil ik jou bedanken. De lezer van mijn blog. Of je me nu al volgt vanaf het begin of toevallig vandaag voor het eerst komt kijken. Mede door jou heb ik zo veel plezier beleefd aan deze blog. Dank je wel.

Als je me wil blijven volgen dan kan dat het beste op Instagram (@LiefsLauranl die naam blijft voorlopig gewoon hetzelfde). Daar post ik nog regelmatig iets op mijn feed of in stories.

Nogmaals bedankt en wie weet tot ooit…

Liefs, Laura

1 thought on “Einde van een tijdperk

  1. Hi Laura, wat jammer om te lezen! Maar heel begrijpelijk hoor. Familie staat op nummer 1 en wie weet dat je het in de toekomst nog eens op pakt. Jij ook bedankt voor alle leuke content en voor nu lekker van de tijd met je gezin genieten :) Liefs, Janine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:upsidedown: 
:doh: 
:yay: 
:grin: 
:idea: 
:huh: 
:hmm: 
:heart: 
:nope: 
:shit: 
:hiya: 
:star: 
:coolwink: 
:angel: 
:eww: 
:silenced: 
:questionmark: 
:blank: 
:cool: 
:hey: 
:doh2: 
:sadnope: 
:ahh: 
:angry: 
:mad: 
:blink: 
:lol: 
:nod2: 
:shocked: 
:kiss: 
:news: 
:wave: 
:dead: 
:side: 
:exclam: 
:silly: 
:duh: 
:sad: 
:no: 
:boo: 
:spinning: 
:omg: 
:hmm2: 
:blush: 
:inlove: 
:cute: 
:nod: 
:confused: 
:2inlove: 
:tired: 
:wtf: 
:wow: 
:wink: 
:blinkhearts: 
:tongue: 
:smile: 
:yes: 
:sexy: 
 

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.